Hundreder af afghanskeasylansøgere døbt i Finland

Afghanistan (lilla) er omgivet af muslimske lande, hvor det også er livsfarligt at være kristen.

Mellem efteråret 2015 og foråret 2016 kom der 32.000 asylansøgere til Finland. Omkring 7.000 af dem var afghanere, og det anslås, at over 10 procent af dem er blevet døbt.

Det skriver Norsk Luthersk Misjonssamband i bladet Utsyn på baggrund af data fra Flygtningehjælpen, Pew Research og Operation World. Mange flygtede afghanere er meget skuffede over islam og tilsvarende nysgerrige efter at lære kristendommen at kende.

Mellem 500 og 1000 afghanere er siden flugten blevet døbt i en kristen kirke i Finland, oplyser en tidligere missionær i Afghanistan, som af sikkerhedshensyn ønsker at være anonym.

Missionæren tilføjer, at antallet kan være højere end 10 procent – og at der stadig er afghanere, som bliver døbt. De nye kristne mødes i menigheder, hvor de kan høre forkyndelsen på deres eget sprog.

Men nogle af dem bliver hjemsendt til Afghanistan, som Finland nu fejlagtigt vurderer som værende et trygt land. 7 ud af 10 hjemvendte bliver nemlig tvunget til at flygte igen, viser en rapport fra Flyktninghjelpen. Og konvertitter udgør en del af disse 70%, vurderer Utsyn.