Indien: Kristen skole jævnet med jorden

Vijay Kumar Pusuru og hans familie kunne bare se til, da myndighederne ødelagde hans livsværk, en kristen skole i det østlige Indien.

Myndighederne i det østlige Indien har ødelagt en kristen skole og fjernet 12 forældreløse børn. Mange kristne nægtes arbejde og fødevarer på grund af deres tro.

Det skriver Morning Stars News i begyndelsen af juni.

Den 6. juni skrev MSN, hvordan myndighederne fjernede 12 grædende børn fra en kristen organisation, efter at de havde ødelagt både skolen og børnehjemmet.

Hinduist spredte rygter

Aktionen kom, efter at hindu-ekstremister fik overtalt myndighederne til at gribe ind mod organisationen, som drev en skole for 250 elever. Politiet fjernede den 21. maj seks forældreløse børn og seks andre børn, hvis fædre var blevet dræbt at kommunistiske guerillaer, fortæller Vijay Kumar Pusuru (44), som selv havde bygget og grundlagt skolen nær landsbyen Lichapeta i Odisha.

Både børnene og Pusurus egen familie havde boet under et træ, siden familiens hjem og børnehjemmet blev ødelagt den 13. maj.

Ifølge Pusuru var den kristne skole i Malkangiri District, som blev grundlagt i 2015, den eneste engelsksprogede skole i en radius på 100 km.

En lokal hinduekstremist, som selv åbnede en skole for halvandet år siden, begyndte at sprede rygter om den kristne skole, som herefter mistede sine rettigheder.

Både Pusuru og hans gamle forældre sad stille og protesterede mod ødelæggelsen med skilte i hænderne, mens det foregik. Men de 50 personer, der var sendt for at nedrive skolen og hjemmet, begyndte at slå løs på Pusuru og hans familie, som tidligere nød både myndighedernes og naboernes gunst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kristne sulter

Indien er nr. 10 på Open Doors’ liste over de lande, hvor kristne forfølges mest. I 2013 var landet kun nr. 31, men det er gået den forkerte vej, siden Narendra Modis Bharatiya Janata-parti kom til magten i 2014.

Kristne i flere landsbyer i Chat-tisgarh State sulter, fordi medlemmer af traditionelle religioner både nægter dem arbejde og at sælge fødevarer til dem. Naboerne har også ødelagt tre kristne familiers huse og dermed gjort 25 mennesker, heriblandt fire spædbørn, hjemløse. Samtidig har angriberne ødelagt fødevarer, der kunne have holdt de kristne i live i et helt år, så familierne nu lider nød, skrev MSN den 10. juni.