– Jeg blev helbredt for sclerose for 12 år siden

Efter at have siddet i kørestol i 15 år blev ’uheldbredelige’ Lone Jørgensen alligevel helbredt for sclerose ved bøn. Og det holder stadig – 12 år efter helbredelsen!

– Du kan ikke blive helbredt, sagde lægen og lukkede journalen. Men Lone vidste bare, at hun – efter 15 år i kørestol, hvor hun måtte have hjælp til alt – i dag er helt fri for sygdommen og har sin førlighed igen.

– Det kan ikke passe, siger lægerne. Man bliver ikke helbredt for sclerose. Alligevel har de måttet konstatere, at Lone nu har sin fulde førlighed og at det sidste arvæv i hjernen og rygsøjlen er væk. Det viste skanningen, da hun for 2 år siden var til kontrol for sidste gang.

Det lyder som et eventyr. Og det har det også været for Lone at få sin førlighed tilbage efter så mange år, hvor den væmmelige sygdom ødelagde hendes krop.

Allerede i 1980 – på hendes 18-års fødselsdag – fik hun det første attack. Og diagnosen blev stillet: sclerose.

Sygdommen blev voldsom meget værre, da hun fødte sit første barn i 1988 – og specielt i 1989, da hun fødte den sidste.

– Efter den tid gik det ned ad bakke, og jeg tilbragte vel til sidst 15 år i kørestol. Jeg måtte efterhånden have hjælp til alting. Jeg måtte have lift til at komme i seng og hjælp til at komme på toilet, og jeg måtte også mades…, fortæller Lone.

– Min identitet var i alle disse år: Jeg er Lone, der har sclerose.

Prøvede alt

– Jeg var ikke troende, men en veninde fik mig et par gange med til helbredelsesmøder med Hans Berntsen. Der skete dog ikke noget, og jeg troede heller ikke på Gud.

Jeg prøvede også mange alternative ting – jeg gik med specielle sten i lommen osv. Men ingenting hjalp.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I 2007 blev Lone gift med en mand, der heller ikke troede på Gud – men det gjorde hans forældre.

– De tog mig med til et helbredelsesmøde i Korsør med Hans Berntsen. Og her mødte Gud mig, siger Lone med overbevisning i stemmen.

– Hvordan mødte Gud dig?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lone sammen med en af sine hjælpere, da hun stadig var syg og måtte sidde i en kørestol og løftes med lift.
Som et varmt brusebad på indersiden

– Det var dér på mødet, at der skete noget. Det var anderledes end før.

Jeg mærkede også en meget varm følelse i kroppen. Det føltes, ligesom når man tager et varmt brusebad. Men det var bare på indersiden. Jeg følte en dyb fred på mødet i Korsør.

Men Lone sad fortsat i kørestol og ingen af de tilstedeværende kunne umiddelbart se nogen forskel. Og Berntsen fik først ti år senere at vide, hvad der senere skete med den kvinde i kørestolen, som han havde bedt for.

Hænder, arme og ben fik kræfterne tilbage

– Efter at Hans havde bedt for mig, og jeg havde haft den særlige oplevelse, begyndte jeg lidt efter lidt at få kræfter i hænderne, så jeg kunne spise selv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I det første år oplevede jeg også, at der skete noget med arme og ben. Jeg kunne efterhånden selv flytte fødderne fra fodpladerne på kørestolen uden hjælp.

To år efter – i 2009 – tog jeg de første vaklende skridt, mens jeg holdt ved en albue.

Og siden er det bare gået fremad.

– Undrede det dig ikke, at du fik det bedre?

– Jo, for indtil da havde jeg haft hele min identitet i, at jeg var Lone med sclerose. Men nu blev det anderledes.

Nu kan jeg være sammen med de andre og går også rundt i haven, fortæller Lone, som bor i Maribo på Lolland.

Bekræftelse med 10 års forsinkelse

For to år siden var Lone så uheldig at køre galt. Hun pådrog sig derved et piskesmæld.

For et halvt år siden tog hun derfor igen med til et møde med Hans Berntsen.

– Jeg sagde til ham, at jeg kom med stor forventning, fordi han jo engang havde bedt for mig, da jeg havde sclerose. Og når Gud kan helbrede for sklerose, så kan han også helbrede for piskesmæld, sagde Lone.

Det var nyt for Hans Berntsen, at hun var blevet helbredt. Han hører sjældent fra de mange mennesker, som bliver helbredt efter møderne.

Hans kone, Bente, optog derfor et videoklip med Lone, hvor hun fortalte om, at hun var blevet helbredt for piskesmæld, og hun nævnte også sclerosen.

Da Berntsen næste gang skulle holde møde samme sted, efterlyste han derfor denne ukendte kvinde, som de kun kendte fornavnet på.

Lone fik besked fra bekendte, og hun mødte op på mødet i Ringsted den 16. juni og gav sit korte vidnesbyrd om Guds overnaturlige indgreb.

Det blev optaget på et kort videoklip af en tilhører, som har lagt det ud på Hans Berntsens facebook, hvor man fortsat kan se det. Hvis nogen vil vide mere, kan de bare kontakte Lone Jørgensen på mail: lonekarstensen@sol.dk.

Nu tror Lone på Gud

Lone er – naturligt nok – blevet stærk troende gennem alt det, hun har oplevet.

Når hun – trods afstanden – kommer i en lille frikirke i Jyderup, skyldes det, at hendes svigerforældre, Poul og Alice Pedersen hører til her. Nu har de også troen til fælles.

Og Lone prædiker også selv i kirken engang imellem, ligesom hun forsøger på andre måde at fortælle andre mennesker om det fantastiske, Gud har gjort for hende – og hvad han også kan gøre for dem.

Lone regner med at komme på besøg også på den apostolske sommercamp i Kolding i uge 28, hvor hun møder venner i troen på campingpladsen rundt om Kolding Internationale Højskole på Lykkegårdsvej.

Læge: Du kan ikke blive helbredt for sclerose

Da Lone var til den sidste 2-årige skanning på Rigshospitalet for to år siden, konstaterede lægen, at alt arvæv var væk i såvel hjernen som rygsøjlen.

Han spurgte undrende Lone, hvad der var sket:

– Har du været til behandling?

– Nej, det kan jeg ikke sige, at jeg har. Men jeg har været til Hans Berntsens møde. Det vidste lægen så ikke, hvad var. Men jeg fortalte, at det havde noget med Gud at gøre. Og så lukkede han bare journalen i og sagde: Men du kan ikke blive helbredt.

Nej, men det har jeg så ikke fået at vide, bemærker Lone tørt, for hun ved jo selv, at hun – som engang sad i kørestol og måtte have hjælp til alt muligt – i dag er helt fri for sygdommen og har sin førlighed igen.

– Og for Gud er ingenting umuligt. Heller ikke sclerose, slutter hun.

Møder med Hans Berntsen

Gatten – Sarons Slette 5. juli
Svenstrupvej 34, 9640 Flejsborg / Farsø
Info: 22 88 30 35
Fredag 05. juli kl. 19

Horsens – Sommer Oase – 18. juli
Hattingvej 49, 8700 Horsens
Info: 86 54 36 00
Torsdag 18. juli kl. 19.30

København 25. august
Mission Danmark Fællesskabet
Drejervej 17, 2400 København NV
Info: 22 77 74 18
Søndag 25. august kl. 14.00

Hjerm 11. september – Hjerm Vestre Kirke
Kirkevej 18, 7560 Hjerm
Info: 26 28 69 89
Onsdag 11. september kl. 19.00

Hurup Thy 12. september
Sydthy Uddannelsescenter
Jernbanegade 21, 7760 Hurup Thy
Info: 21 47 90 73
Torsdag 12. september kl. 19.00

Aalborg 14. september – Aalborg Citykirke
Riihimækivej 6, 9200 Aalborg SV
Info: 21 73 22 06
Lørdag 14. september kl. 14.00