Paula nyder at arbejde med De Højere Magter

Godt en uge før det store show i Boxen blev hun bedt om at træde til som vært. Men Paula Larrain er scenevant og laver andet end radio.

– Da jeg blev spurgt, tænkte jeg bare: Ja! Det vil jeg rigtig gerne! sagde
Paula Larrain. I baggrunden ses showets producer Andreas Mathew.

Paula Larrain, som var den ene af de to værter på ”Det Himmelske Show” er kendt fra P1-programmet ”De Højere Magter”, som sendes hver fredag formiddag og genudsendes mandag.

Hun er meget opmuntret af programmets succes:
– Det går simpelthen så godt med programmet. Vi får så mange positive henvendelser fra lytterne. Nu har vi også ligesom fundet kadencen. Der går jo nogen tid med at få det justeret ind.

– Har jeres udsendelse vist, at der er et behov for at tale om tro?

– Det synes jeg helt sikkert den har. Vi har faktisk meget høje lyttertal. Det ligger omkring 100.000. Så der er ingen tvivl om, at der er et behov for at sætte ord på nogle ting, som man måske har gået rundt og puttet med. Der er ofte mennesker, der takker os for, at vi har taget et emne op, som de har gået og tænkt over.

Scenevant

– Er der planer om, at programmet skal fortsætte?

– Ja, indtil videre regner vi i hvert fald med det. Så det fortsætter også det næste år, lover Paula Larrain med et smil.

– Er det nyt for dig at være vært på en scene?

– Nej, faktisk står jeg meget ofte på en scene som konferencier, eller jeg holder foredrag i fx Lemvig om tro eller integration. Radioprogrammet er kun en lille del af det, jeg arbejder med.
Men det er første gang, jeg står på så stor en scene og med så mange mennesker, indrømmer Paula.


Artiklen fortsætter efter annoncen:For selv om hun har læst op for en million seere, så er det ikke det samme som en levende forsamling.

– Når man er i tv, tænker man ikke på en million seere, men på de få mennesker ude i kontrolrummet, forklarer hun.

Med kort varsel

– Hvornår blev du spurgt om at springe til som vært efter din forgængers sygemelding?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Ja, det er faktisk kun en uge eller ti dage siden. Det var så heldigt, at jeg i forvejen havde planlagt at tage med til De Himmelske Dage. Og de opgaver, jeg ellers havde, kunne jeg godt komme ud af, så jeg var ikke i tvivl om, at det ville jeg gerne.

– Jeg er på alle måder en stor fan af Peter Mygind. Både fagligt og menneskeligt. Og jeg har lige haft ham inde i et program i De Højere Magter. Så da jeg blev spurgt, tænkte jeg bare: Ja! Det vil jeg rigtig gerne gøre!

– Og da jeg så kom ind og snakkede med Andreas og de andre, som stod for det, så mærkede jeg, at det der var der bare styr på. Så det er en stor ære, siger Paula Larrain, som beskriver sig selv som troende.

Læs også: De hidtil bedste kirkedage


Artiklen fortsætter efter annoncen:Var selv flygtning

Paula Larrain kom til Danmark som 4-årig med sin familie, der var flygtninge fra Chile.

– Det berører mig meget, når jeg ser indslagene i showet om flygtningene. For jeg ved jo, hvordan det er at komme til et nyt sted og ikke vide, om man må blive osv. Så jeg bliver meget rørt, men det er glædestårer, når jeg ser mennesker, der tager sig af flygtninge og får dem til at føle sig velkomne. Det er utroligt stærkt.

Paula voksede op i Vallensbæk på Københavns vestegn. Som 13-årig flyttede hun med familien til Esbjerg, og senere gik hun på Journalisthøjskolen i Aarhus.

– Så jeg er halvt jyde, bemærker den elegante konferencier.

’Ankermand’ i tv

Efter sin tv-karriere som ”ankermand” i DR-Nyhederne, havde hun en periode, hvor hun bl.a. stillede op ved valget i 2007 for De Konservative. Men det har hun ikke så meget lyst til at snakke om i dag.

– Det var en fase, jeg var igennem. Det var noget, jeg skulle prøve, bemærker hun.

Efterfølgende har hun også medvirket i Bibelselskabets fremstød for Bibelen i 2011.
Selv om hun som ung gjorde oprør imod kristendommen, udtaler hun i den forbindelse:

– I dag nyder jeg at lytte til teksterne, når jeg er i kirke næsten hver søndag. Ikke fordi jeg sådan er frelst som type, eller fordi jeg synes, at jeg skylder Gud at gå i kirke, men fordi jeg nyder både ritualer, salmer, læsninger og vores dygtige prædikanter under et, sagde hun i 2011.

Populært program

I 2018 blev hun hyret til DRs nye radioprogram ”De Højere Magter” sammen med Anders Laugesen. I den første udsendelse tog de et spektakulært emne op, nemlig mirakler. Gæsterne var professor Niels Christian Hvidt og redaktør Henri Nissen, Udfordringen. Sidstnævnte blev i det direkte program udfordret til at bede for helbredelse af Paula Larrains specielle hovedpine.
I fredags fortalte hun, at hun ikke har haft denne form for hovedpine siden forbønnen.
Der var tale om en kristen forbøn om helbredelse – i Jesu navn og til Hans ære.