Sverige: Kristne nægtes asyl efter dumpet teologi-test

Jacob Rudenstrand

Hvis teologistuderende dumper en test, kan de gå op igen. Men hvis en asylsøger dumper testen, kan han eller hun blive deporteret til et land, hvor man dræber kristne, konkluderer en ny rapport fra svenske pinsefolk.

Ud af 619 sager, hvor kristne konvertitter fra Afghanistan har søgt asyl, er hele 70% blevet afvist som ”falske” af de svenske immigrationsmyndigheder efter en unødig vanskelig teologisk test, skriver Christian Headlines.

Ifølge vicegeneralsekretær Jacob Rudenstrand fra Evangelisk Alliance indeholder testen ofte spørgsmål som: ”Ved du, hvad Treenigheden er?”, ”Hvilke sakramenter findes i kristendommen?” og ”Hvilke teologiske traditioner findes i kristendommen ud over protestantismen?”.

– Asylansøgernes liv og skæbne afhænger af, om de kan svare på disse spørgsmål, fastslår Jacob Rudenstrand på The Stream.