USAs vicepræsident fylder 60

Mike Pence, der af JydskeVestkysten beskrives som ”først og fremmest kristen” fyldte 60 år den 7. juni.

Den kristne tro er vigtigere for toppolitikeren end det at være republikaner, skrev JyskeVestkysten i en længere artikel tirsdag. I artiklen citeres Pence for udtalelsen: ”Jeg er en kristen, en konservativ og en republikaner. I den rækkefølge”. Mike Pence stemte i 1980 på demokraten og søndagsskolelæreren Jimmy Carter frem for republikaneren Ronald Reagan, som vandt præsidentvalget.

Senere skiftede Mike Pence parti. Han forsøgte to gange uden held at komme i Kongressen, men lovede i 1991, at han i fremtidige kampagner ikke ville tale nedsættende om sine modstandere. I 1990’erne arbejdede han som radiovært, før han i 2000 blev valgt til Repræsentanternes Hus. I perioden 2013-2017 (før han blev vicepræsident) var han guvernør i Indiana.

Toppolitikeren Pence kæmper imod abort. Han talte således for nylig ved et stævne i Washington D.C, hvor titusinder at prolife-folk deltog. Han har også i en tale på det kristne Liberty University advaret de studerende om, at de som kristne risikerer modstand på grund af deres tro, hedder det i artiklen.

Mike Pence har siden 1985 været gift med Karen, og de har tre børn. Han er kendt for sine ufravigelige principper om troskab i ægteskabet. Således går han fx aldrig på restaurant alene med en anden kvinde end hustruen, hvilket mange har hånet ham for.