Tidligere fjender blev døbt sammen

Der er vækkelse blandt fangerne i den nystartede fængselskirke i Dallas. Foto: Gateway Church.

Fem indsatte fra rivaliserende bander har risikeret livet ved at blive døbt sammen i Coffield Prison i Texas bare seks måneder efter at Gateway Church i Dallas startede en menighed i det topsikrede fængsel, skriver The Christian Post.

“I går kunne vores Coffield-afdeling gøre noget, som ingen anden kirke har kunnet gøre i dette fængsels historie. Vi døbte mænd fra det, som kaldes administrativ isolation, dvs. den del af fængslet med flest voldelige indsatte, de mest voldelige i hele fængslet,” fortalte pastor Niles Holsinger fra Gateways fængselsafdeling mandag i en Facebookvideo.

Coffield Unit huser 4.200 kriminelle fanger, og nogle af mændene er så farlige og voldelige, at de må tilbringe 23 timer om dagen alene i deres celler. ”De fyre kan ikke være sammen med andre, hverken venner eller familie,” forklarer pastor Holsinger.

Døbt i lænker

Men søndag spurgte fængslets ledelse præsterne, om de var villige til at døbe nogle af de mænd, som havde valgt at tage imod Jesus. Og så blev det arrangeret:

“Fem mænd blev eskorteret ind i sportshallen. De var hver især i lænker om hænder og fødder og omkring taljen og de blev eksorteret af en vagt, der ikke ville slippe taget i deres arme, indtil de var på plads. Derefter blev de taget med og placeret – stadig i lænker – i dåbsbassinet,” fortæller Niles Holsinger.

– Disse mænd er alle aktive bandemedlemmer. Men de har ikke alene valgt at blive døbt og give deres liv til Kristus, de vidste også, at denne beslutning for nogle af dem betød den visse død. De passerede dryppende våde forbi mænd, som ville udse sig dem for at dræbe dem, fortæller præsten. Han tilføjer, at fem af de nydøbte kom fra rivaliserende bander:

– Da de kom ind i sportshallen, sørgede vagterne for at adskille dem i hver sin side. De skulle ikke kunne komme i nærheden af hinanden for at undgå, at det kom til voldshandlinger.

Vagter slap taget i de farlige fanger

Alligevel bekendte de fem mænd fra de to rivaliserende bander troen sammen. De bekendte sig til ”den samme Herre” og de blev døbt i det samme vand. Da fangerne bagefter gik ud sammen i én række, havde vagterne sluppet taget i deres arme, for Gud havde gjort noget i deres liv.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Det er det, vi får lov til at opleve hver eneste dag her på Gateway,” fastslår Holsinger.
Gateway Church, hvis ledende præst er Robert Morris, startede sin afdeling i Coffield i februar i år. Over 650 indsatte deltog i megakirkens første gudstjeneste, og over 500 mænd besluttede, at de ville følge Jesus.

I løbet af de næste to år forventer kirken at kunne åbne endnu 10 fængselsafdelinger inden for en 160 kms radius fra Gateways menigheder. Der findes allerede små grupper for de indsattes familier i lokalmenighederne.

Pastor Robert Morris grundlagde megakirken Gateway i 1999.
Flere skal døbes

Yderligere 14 indsatte i isolation skal døbes i juli i år, og kirken vil skaffe flere tusinde bibler til fangerne, oplyser Fox News.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Både de indsatte og deres familier kan deltage i almindelige gudstjenester og følge undervisning om discipelskab, ægteskab og børneopdragelse for at forberede dem på livet efter fængselsopholdet,” hedder det på Gateways hjemmeside.

På Facebook har evangelisten Franklin Graham lykønsket Gateway med dåben af bandemedlemmerne. Samtidig opfordrer han andre kirker til at følge det gode eksempel med fængselsmission.