Kristent friplejehjem i Randers

– Der er stadig få ledige lejligheder, siger Birte Stræde Simonsen.

Midt i august kan de første beboere flytte ind på Randers Friplejehjem. Huset er nu under opførelse, og der er ”Åbent Byggeri” på Store Bjørn 2. den 3. august. Selve indvielsesfesten foregår dog først den 14. september.

Bestyrelsen har ansat den 55-årige diakon og plejehjemsassistent Birte Stræde Simonsen fra Videbæk som leder. Birte Stræde Simonsen har tidligere arbejdet på Vorgod Ældrecenter og siden 1992 på det kristne plejehjem ”Bakkely” i Videbæk, heraf de seneste 18 år som leder.

Til Udfordringen udtalte Birte Stræde Simonsen torsdag, at man stadig har ledige lejligheder.

Men det kan hurtigt ændre sig, fordi flere har udtrykt interesse for en plads på hjemmet. For nogle handler det bare om, at de skal visiteres til en plejebolig, forklarer hun.

”Lige nu er plejehjemmet én stor byggeplads, men om kort tid rykker otte beboere ind. Det samme gør en flok høns og bjerggeder. Det skulle nødig blive for institutionsagtigt,” udtalte formanden for bestyrelsen, Flemming Østergaard, før sommerferien til Randers Amtsavis.

Formanden siger videre om hjemmets kristne fundament:

”Her kan man deltage i morgen- og aftenandagt. Her vil vi tilbyde gudstjeneste et par gange om måneden. Men det er alt sammen tilbud, som man kan vælge til eller fra. Og man bliver ikke ekskluderet, hvis man vælger det fra, forsikrer formanden,” ifølge amtsavisen.