2200 til bibelcamping i Hjallerup

Årets tema var ”Drømmen om...”. Et voldsomt skybrud fik de 2.000 deltagere til at grave render og drømme om bedre vejr!

Der var glæde og forventning hos deltagerne på Hjallerup Bibelcamping lige fra åbningsmødet den 27. juli. Senere blev nogle campister udfordret af skybrud og måtte blandt andet grave render omkring teltene. Foto: Christian Helligsøe

– Pladsen summer af liv og snak om de mange taler. Vi deler liv og tro, mens vi drømmer om det perfekte.

Temaet for Hjallerup Bibelcamping 2019 var ”Drømmen om livet med Gud”, forklarer kæresteparret Sidsel og Mathias.

Drømmetemaet blev udfoldet med fokus på det personlige liv med Gud og det kristne fællesskab. Hver dag var der fokus på en enkelt ’drøm’ både under formiddagens bibeltimer og under aftenmøderne.

– Hvordan ser et autentisk kristenliv ud? Hvad kalder Gud mig til i mit liv? Hvordan ser vi Helligåndens virke i vores tid? Hvordan ser livet efter døden ud? og Hvad er et godt kristent fællesskab? var nogle af de spørgsmål, som blev både stillet og besvaret i ugens løb.
Drømmene kunne både handle om nutiden, vores samfund anno 2019 og om det håb, Bibelen giver os for nutiden, fremtiden og evigheden.

Det perfekte fællesskab

– ”Drømmen om…” blev blandt andet belyst i en bibeltime om det perfekte fællesskab. Det perfekte fællesskab findes ikke! blev det påstået. Det var både provokerende, udfordrende og sandt.

Men fællesskabet er altså godt på Hjallerup Bibelcamping. Her kan man deltage som menighed, men man kan også sagtens være der uden at kende en masse andre i forvejen. Og der er mange gode arrangementer, fastslår Sidsel og Mathias.

Musikere og regnskyl

– Under knap-så-gunstige vejrforhold optrådte både Samuel Jungblahd fra Sverige og Jonas Petersen fra det danske ”Hymns from Nineveh” i mødeteltet.
Og så kunne man i år låne seg-boards, hvis det ellers var tørt. Det styrtregnede desværre nogle af dagene, fortæller Sidsel. Hun har været med på HBC hver sommer siden 2014, mens Mathias var med for anden gang.

Martin Kofoed Herbst var en af de medvirkende i et af Hjallerup Bibelcampings lovsangsbands. Foto: Christian Helligsøe
’Drømmen om…’ blev godt modtaget

– Vi har fået flere evalueringer ind, og folk har været positive omkring temaet, fortæller Henrik Kristoffersen, der var daglig leder på Hjallerup Bibelcamping.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi har haft en god uge. For det meste var det godt vejr, selv om vi godt kunne have undværet det regnvejr, der ramte os midt på ugen.

Onsdag aften prøvede vi noget nyt med en slags Alpha-oplæg, hvor folk blev opfordret til tale sammen om emnet ude i campingvognene. Temaet den aften var ”Drømmen om det gode liv”. I det hele taget gav temaet en interessant vinkel på kristenlivet.

Flere end sidste år

Der var knap 2200 registrerede tilmeldte på campingpladsen, men folk kunne også komme til i ugens løb. Vi har plads nok, fastslår Henrik Kristoffersen. Han tilføjer, at der også har været en del gæster fra oplandet til møder i ugens løb, og at Hjallerup Bibelcamping har fået god omtale både i Nordjyske og i flere lokalaviser.


Artiklen fortsætter efter annoncen: