132 indiske landsbyer helt uden pigefødsler

Tusinder af indiske piger bliver aborteret hvert år. Der fødes generelt alt for få piger i Asien og Afrika og det vurderes, at der mangler 100 millioner piger som følge af abort, pigedrab og sexhandel.

I 132 landsbyer i det nordlige Indien er der ikke født en eneste pigebaby på tre måneder. I samme periode blev der født 216 drengebørn.

De nye fødselstal har fået myndighederne i delstaten Uttarakhand til at slå alarm. På verdensplan vil der under normale omstændigheder fødes 105 drenge for hver 100 piger.

Kønsfordelingen udjævnes senere, blandt andet fordi drengebørn har større dødelighed en pigebørn.

Derfor vurderer myndighederne, at de manglende pigefødsler skyldes kønsbestemt abort, hvilket er ulovligt i Indien. De 132 landsbyer vil nu blive sat under skærpet opsyn, udtalte en ledende embedsmand fra området til avisen Times of India.

Karen Mains fra GPA er forfatter til rapporten “One Hundred Million Missing Women”.
Foto: Gospel for Asia
Mangler 100 mio. piger

Kønsbestemt abort, kvindehandel og misbrug er skyld i, at 100 millioner kvinder – især i Asien og Afrika – vurderes at mangle eller være forsvundet.

Det skrev den kristne humanitære organisation Gospel for Asia i rapporten “One Hundred Million Missing Women”, som blev offentliggjort i foråret 2019.

I rapporten har eksperter ud fra data fra 1980’erne og frem, set på, hvorfor 90-100 millioner kvinder, som burde være i live ”simpelthen ikke eksisterer”.

Ifølge GFA viser folketællinger, at der i Asien er 106 drenge og mænd for hver 100 piger og kvinder. Ifølge GPAs grundlægger, K.P. Yohannan har ulighed, pligtforsømmelse og diskrimination ført til ”overdreven dødelighed blandt kvinder”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Rapportens forfatter, Karen Mains, advarer om, at diskriminering af kvinder har skabt en global demografisk krise.

“Mange steder i verden oplever man nu så stor mangel på piger og kvinder, at der ikke længere er nok kvinder for den eksisterende mandlige befolkning at gifte sig med,” skriver Karen Mains i rapporten.

Hvor blev pigerne af?

Der er flere årsager til, at der mangler så mange piger i visse lande. Blandt disse årsager nævnes både kønsbestemte aborter og drab af nyfødte piger, kvindemishandling og mangel på specialiseret lægehjælp i forbindelse med graviditet og fødsler – samt den ”vildtvoksende sex-slave industri”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Karen Mains vurderer, at omkring 34 millioner kvinder og piger verden over – heraf 16 millioner alene i Indien – er fanget i sextrafficking.

I nogle delstater kan indiske forældre dog efterlade deres uønskede, nyfødte piger på særlige pigebørnehjem.

Kulturelle årsager

Ifølge en artikel på TV2.dk har kønsbestemte aborter været forbudt i Indien siden 1994. Men det foregår stadig mange steder, fordi drenge i modsætning til piger forventes at kunne forsørge familien, hvorimod pigerne indgår i svigerfamiliens økonomi.

Det er dog ikke de fattigste, der vælger en scanning med kønsbestemmelse og efterfølgende abort, for det er ydelser, man må betale for, fastslår TV2-artiklen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ud over at pigerne er en ”dårlig investering”, idet de bliver giftet bort, skal pigens forældre også betale stadig mere i medgift til svigerfamilien.