Kenya: Muslimer redder kristne fra planlagt terrorangreb

En gruppe muslimer advarede den 21. juli 20 bygningsarbejdere om et planlagt angreb fra al-Shabaab i Kutulo, Kenya, nær grænsen til Somalia.

Ifølge Premier UK havde de lokale muslimer hørt, at islamisterne planlagde et angreb på de ”ikke-lokale kristne arbejdere”, som er i færd med at bygge et hospital i Kutulo. Derfor advarede muslimerne de kristne om, at de hurtigst muligt skulle forlade byggepladsen. De kristne nåede at flygte, før de bevæbnede islamister ankom.

Muslimerne blev på stedet og spurgte angriberne, hvad de ville. Islamisterne åbnede ild mod dem, men ingen kom til skade, fortæller politidirektør Mohamed Birik ifølge Premier UK.

Organisationen Open Doors oplyser, at de fleste kristne i Somalia skjuler deres tro af frygt for forfølgelse. Samtidig roser Open Doors de lokale muslimers solidaritet med de kristne arbejdere.

”Området føles mere som Somalia end som Kenya, og det er normalt meget fjendtligt overfor kristne. De fleste kristne her kommer fra andre dele af landet for at arbejde eller drive mission.

Men de bliver behandlet som uønskede outsidere og oplever masser af chikane og den uophørlige trussel om angreb fra al-Shabaab,” forklarer Open Doors.

En medarbejder fra organisationen tilføjer: ”Pris Herren for at endnu et blodbad blev forhindret. Bed om at denne type handlinger bliver den nye norm i dette område. Bed om beskyttelse for dem, som gjorde denne modige indsats.”