Seks kristne landsbyer samt afgrøder brændt af i Tyrkiet

– Kristne i grænseområdet er i fare, siger den syriske kristne leder Bassam Ishak.
Foto: Twitter

Landsbyerne ELbegendi, Guzelsu, Dibek, Uckoy, Ucyol, og Dagici i det sydlige Tyrkiet nær grænsen til Syrien er nærmest brændt ned til grunden, i hvad der formodes at være påsatte brande. Det skriver Faithwire Reports.

Ifølge International Christian Concern bruger oprørere ild for at ødelægge landsbyernes afgrøder og dermed deres indtægtskilder. I forrige uge menes oprørere i Tyrkiet at have nedbrændt mellem 700 og 800 oliventræer.

Siden maj har formodede ildspåsættelser ødelagt 50.000 ha svarende til et tab på 50 millioner dollar, skriver The Telegraph på baggrund af oplysninger i The Guardian. Markbrandene forværrer Tyrkiets aktuelle fødevarekrise, som allerede berører 6,5 millioner mennesker.

Eksperter frygter, at yderligere 4 mio. risikerer fødevaremangel.

De syriske kristne har bedt USA om hjælp, fordi de føler sig stadig mere truet af den tyrkiske militære tilstedeværelse i grænseområdet. I en udtalelse fra Syrian Military Council hedder det:

“Den tyrkiske hær er begyndt af fjerne muren mellem Tyrkiet og Nordsyrien i Tal-Abyad-området. Der er mere en 100.000 syriske kristne i Nordøst-Syrien, og de vil blive dræbt eller fordrevet, hvis Tyrkiet invaderer. Tyrkiet vil dræbe os og afslutte folkemordet på os.”

Der er p.t. ingen amerikanske tropper i grænseområdet, og det øger risikoen for de kristne og kurderne i området, forklarer den syriske kristne leder Bassam Ishak til Catholic News Service.