Kærlig, enkel og praktisk indføring i den kristne tro

Sand kristendom er er en levende relation til den levende Gud, som elsker os. Men hvem er Gud, og hvad vil han med os, sådan helt konkret?

Disse spørgsmål behandles helt enkelt, kærligt og praktisk i ”Elsket, Ønsket, Villet”. Per Rasmussen, der i en årrække har været præst og mentor i Citykirken Aarhus, har både hjerte for andre og mange års erfaring med at formidle den kristne tro – også til kirkefremmede.

Trafiklys forklarer bøn

Som eksempel på den jordnære fremstilling af troen kan nævnes kapitlet om bøn. Guds svar på bøn kan være: ”Ja”- det grønne lys, ”Nej” – det røde lys eller ”Vent” – det gule lys.

”Lad bøn udspringe af en hvileposition, ligesom når du holder for et trafiklys,” skriver Per Rasmussen. Han erkender dog, at mange har svært ved at vente, både i trafikken og når det gælder bøn.

Når Gud svarer med det gule lys, dvs. ”Vent!”, kan det skabe usikkerhed og frustrationer med spørgsmål som: ”Hvor længe skal jeg vente? Det virker så rigtigt, og alligevel lykkes det ikke?”

Ventetiden skyldes ikke, at Guds vil analysere dine bønner for sygdomme – om de nu er bedt på den rigtige måde. Nej, men det betaler sig at vente på Guds svar. Det kan faktisk blive en god vane, som man lærer, når man dagligt snakker med Gud.

Trafiklysene har dog også en fjerde position, hvor det røde og gule lys er tændt samtidig. Her er budskabet: ”Hold stadig stille men gør dig klar til at sætte dig i bevægelse.”

Guds ”Ja-svar” kan ofte først opleves, når vi gør os klar og ’sætter os i bevægelse’.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Et eksempel kan være en person, som får kald til at rejse til udlandet som missionær. Selv om landet er kendt og opgaven delvis kendt, kan tidspunktet for afrejsen være ukendt, fordi økonomien ikke er på plads.

Her kan personen forberede sig på to måder: Nøjes med at bede til Gud om ’næste skridt’ – så man koncentrerer sig om det røde lys. Eller fokusere på, at både det røde og det gule lys er tændt og derfor tænke: ”Jeg skal snart afsted, lad mig blive klar og gøre de ting, jeg kan gøre nu!”

Når bøn er en stille og rolig snakken med Gud, kan man sætte sig i bevægelse og få klarhed over de næste skridt undervejs. Man vil også kunne se, hvilke lys, der er tændt i ’Guds trafiklys’, forklarer Per Rasmussen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Fundamentet

Ind imellem kunne jeg ønske, at formuleringerne var lidt skarpere. Men overordnet set giver bogen en varm og personlig indføring i Bibelens budskab. Bogen slutter:

”Hvis du både hører og handler på Guds ord, står du på et fundament… som ikke kan rokkes. Et godt udgangspunkt for at komme dertil er at leve i bevidstgørelsen om, at du er elsket, ønsket og villet af Gud!”

Per Rasmussen:”Elsket Ønsket Villet”. 113 sider. 150 kr.