Luthersk kirke: ’Gud skabte verden på 6 normale dage’

Pastor Adam Koontz forklarede på det lutherske kirkemøde i Florida, hvorfor det er vigtigt at tro på skabelsesberetningens ”seks dage”. Foto: LCMS

Den lutherske Missouri Synod vedtog forrige tirsdag under den 67. Regular Convention i Tampa, Florida en resolution om, at Gud skabte verden på 6 ”naturlige” dage.

Resolutionen med titlen “To Confess the Biblical Six-Day Creation” fastslår, at de normale dage bestod af ”aften og morgen” og at skabelsen af Adam som det første menneske på jorden var en historisk begivenhed. Dermed afviser resolutionen evolutionslæren, skriver The Christian Post.

Ifølge pastor Adam Koontz er Resolution 5-09A vigtig, fordi det netop i vor tid er en udfordring at tale om Gud som menneskets skaber, hedder det på blogs.lcms.org.

Der var dog en del debat om emnet og den valgte terminologi ”6 natural days”. En af de delegerede fastholdt, at Bibelen ikke siger noget om, at verden blev skabt på seks 24-timers dage.

En afstemning viste dog, at to tredjedele af de delegerede fastholdt ordlyden ”6 natural days” med 662 stemmer for og 309 imod.

Resolution 5-09A opfordrer præsterne til at sikre, at deres menigheder får adgang til ressourcer om tro og videnskab.