’Chokerende’ forfølgelse af kristne trods indsats

Udenrigsminister Jeremy Hunt erkender, at nogle ansatte er ”religiøse analfabeter”, som har brug for grundlæggende undervisning om tro.

En ny rapport konkluderer, at de britiske udenrigsmyndigheder ikke har formået at hjælpe forfulgte kristne på en rimelig måde. Indsatsen præges af både sekularisering og armlængdes afstand.

Det britiske udenrigsministerium bør introducere ”obligatorisk” religiøs forståelsestræning for ansatte og overveje at pålægge sanktioner overfor ”chokerende” niveauer af kristen-forfølgelse, foreslår en stor regeringssponseret rapport, der blev offentliggjort den 8. juli.

Den uafhængige rapport, skrevet af biskoppen af Truro, Rev. Philip Mountstephen, siger, at indsatsen mod kristen-forfølgelse fra trosfrihedskontoret Foreign and Commonwealth Office (FCO) højst kan betegnes som ”delvis god”, skriver Christian Today.

Bør handle hurtigt

Den kristne organisation Open Doors UK, som har bidraget med oplysninger til rapporten, kalder den et ”godt første skridt” mod at løse problemet med kristen-forfølgelse. Samtidig opfordrer Open Doors den nye premierminister, Boris Johnson, til at holde sine løfter om ”altid at prioritere beskyttelsen af trosfrihed”.

Rapporten anbefaler, at Storbritannien indfører sanktioner mod udøverne af de værste overtrædelser af menneskerettighederne. Desuden bør en ny resolution fra FNs sikkerhedsråd opfordre regeringer i Mellemøsten og Nordafrika til at gribe ind for at beskytte trosfriheden.

Hunt erkender problemet

Rapporten, som blev bestilt af udenrigsminister Jeremy Hunt, hævder, at sekulariseringen i Storbritannien påvirker udenrigsministeriet i stadig større grad, når de udtaler sig om forfølgelse.

”I lyset af hvor central religiøs tro er for det store flertal af verdens befolkning og samfund, udgør dette en speciel udfordring for britiske diplomater, som forsøger at operere mellem disse to verdener”, hedder det.

I rapporten beskrives ”en vis efterkristen forvirring, om ikke forlegenhed, om trosforhold, og en følgelig mangel på at forstå, hvordan tro for det store flertal af verdens indbyggere ikke bare er en primær markør for identitet, men også en primær motivation for handling (både på godt og ondt)”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Ved lanceringen af rapporten henviste Jeremy Hunt til den kristne lære om arvesynden: ”Som den kristne doktrin om arvesynden lærer os, er evnen til at begå ondt en naturlig del af menneskers betingelser. Vi vil aldrig blive i stand til at udrydde den anti-kristne fanatisme.”

Det udbredte had mod kristne skal dog ikke hindre Storbritannien i at kæmpe for frihed og tolerance. Det lovede Jeremy Hunt at kæmpe for – også efter Brexit.

Misforstået korrekthed

Storbritanniens diplomatiske enheder blev af flere trossamfund ”opfattet som opererende i armlængdes afstand”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Nogle respondenter sagde, at tjenestemændenes vilje til at tale om religiøs frihed syntes at være afhængig af den enkelte tjenestemand eller Storbritanniens økonomiske interesser i landet.

Jeremy Hunt lover at gøre en ende på den misforståede politiske korrekthed, som har hindret briterne i at stå sammen med kristne i udlandet. ”Det er et trist faktum, at kristne er den mest forfulgte religiøse gruppe i moderne tid. Jeg er fast bestemt på at vise, at vi er på deres side,” sagde udenrigsministeren.

Rapporten fremhæver USA, Skandinavien og EU, som kaldes mere tilnærmelige, proaktive og reaktive i tilgangen til forfølgelse af kristne.