Online værktøjskasse skal hjælpe migrantkirker

I marts modtog den 34-årige sygeplejerske Mediatrice Bizindavyi Mushimiy fra Brønderslev Tværkulturelt Centers integrationspris Årets Krus – Årets Knus 2019.
Prisen blev overrakt af tidligere generalsekretær i Dansk Flygtningehjælp Andreas Kamm på Tværkulturelt Centers forårskonference i København med temaet ”Større end os selv – Tro og fællesskab i en migrationstid.”

En ny online værktøjskasse skal hjælpe kirker, der vil arbejde med integration.

Folkekirkens Migrantsamarbejde har netop relanceret deres hjemmeside ud fra nøgleordene brugervenlighed og interaktion.

Fire indgange

Hjemmesiden hedder stadig migrantsamarbejde.dk, men det er en helt ny måde, folkekirkens web-platform NEOS bliver brugt på. Der er kun fire intuitive indgange fra hovedsiden – Om os, Værktøjskassen, Tal & fakta, og Kontakt.

Den lidt minimalistiske grafik gør det lettere at finde det, man leder efter.
Værktøjskassen med idéer og materiale er opdelt i arbejdsområder, som hver indeholder både en forklaring og konkrete råd til hvordan man kan komme i gang.

Der er også en separat indgang til asylområdet og en samlet infopakke af brugbart materiale, som dækker de mest efterspurgte emner til lokale sognekirker.

Udover værktøjskassen er der også kommet nyt indhold i form af grundtekster om formål og strategi, ny oversigt over fageksperter der kan rådgive om bl.a. den næste generation af unge indvandrere og efterkommere.

Folkekirken Migrantsamarbejde har gjort deres hjemmeside mere brugervenlig for kirker med integrations- og migrantarbejde.
Migrantmenigheder

Migrantmenigheder.dk er en nyoprettet side i forlængelse af hjemmesiden. Et interaktivt landkort med over 250 migrantmenigheders placeringer kan filtreres efter forskellige søgekriterier. Kirkeretning, gudstjenestesprog, menighedsaktiviteter og nationalitet er de overordnede kategorier. Men hvis man helt specifikt søger fx. en burmesisk menighed, kan den også findes med et klik på den nye side.

Hjælp til netværk

Hjemmesiden er tænkt som en hjælp for det nuværende netværk af ildsjæle. Men den skal også inspirere nye folk, kirker og organisationer, som er nysgerrrige eller brænder for at starte et integrationsprojekt eller migrantsamarbejde.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Folkekirkens Migrantsamarbejde er en arbejdsgren under Folkekirkens Mellemkirkelige Råd, som hører under Kirkeministeriet og har ansvar for folkekirkens kontakt til andre kristne kirkesamfund i Danmark og udlandet.

”Gode værktøjer”

Flere præster har kommenteret på hjemmesiden siden udgivelsen den 14. august. Blandt dem er David Varming Winsløw, sognepræst i Ølsemagle Sogn og for migranter i Køge Provsti og Roskilde Stift og indvandrerpræst i Vesterbro Sogn, Niels Nymann Eriksen, som kalder hjemmesiden en stor hjælp til sognene.

Også Birgitte Rosager Møldrup, der er Sogne- og migrantpræst i Jelling, roser værktøjet:


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Da jeg for flere år siden begyndte at lave internationale gudstjenester og mødested for lokale og asylansøgere, måtte jeg eksperimentere lidt. Jeg skulle finde på meget selv, og jeg må indrømme, at jeg godt kunne have brugt nogle redskaber, der kunne have givet mig retning fra start.

Mange anvendelige materialer er nu samlet på migrantsamarbejdets hjemmeside, og jeg håber, at ”værktøjskassen” kan blive brugt – så man får mod på at gå i gang med at være folkekirke for nydanskere i sognet!”