Stop kursen imod Jesu ord

Lars Løkke Rasmussen, Venstre.

Svend Aage Nielsen
Lars Murersvej 8
Vedersø Klit, Ulfborg

Op til folketingvalget forekom en stor annonce i Kristeligt Dagblad, om at Venstre var for ”de kristne værdier.” Forinden havde der været en helside i Politiken om, at Venstre kæmpede imod, at Kristendemokraterne skulle få et kredsmandat i Vestjylland. Her havde Roald Als tegnet Lars Løkke Rasmussen stående foran Jesu kors med påstanden om den korsfæstede:

”Stop, han ville have stemt på Venstre.”

Men den kurs, som Lars Løkke Rasmussen har udstukket for Venstre, peger i flere retninger.

Han tog til Reformationsjubilæet prisværdigt afstand fra Martin Luthers kriminelle forslag mod jøderne. De begynder ”Brænd deres synagoger…”, og de syv forslag gjorde nazisterne til deres dagsorden i Hitlertiden. Derfor var det en prisværdig afstandtagen i en tid, hvor Tidehvervs forlag udgiver skriftet ”Mod Tyrken og Jøden” – med de syv kriminelle forslag – og alligevel med uforbeholden anbefaling af hele skriftet. Herom skal forslaget være, at Tidehvervs Forlag selv henvender sig til politiet for at få undersøgt, om det er ikke krænker dansk lov?

På et andet felt er Lars Løkke Rasmussen dog i direkte strid med kristne værdier. Det gælder hans udsagn, som blev gengivet i Udfordringens kronik den 25. august.

Det er trist, at Lars Løkke Rasmussen her er så underdanig mod tidsånden, at han kommer til at betegne Jesu ord om ægteskabet, som de har været respekteret i to årtusinder, for et ”forstokket” syn. Det er uforståeligt, når Lars Løkke Rasmussen har talt for at overholde de internationale konventioner, herunder Børnekonventionen med dens ord: ”Ethvert barn har ret til en far og mor.” Så rådet til Lars Løkke Rasmussen må her være: Ligesom din kurs næppe kan være drej til venstre og drej til højre på én gang, kan den heller ikke være for og imod kristne værdier – på én gang.

Stil hellere forslag om, at når Danmark har ratificeret Børnekonventionen, skal dansk lov så ikke overholde den?


Artiklen fortsætter efter annoncen:Stop med at lægge kursen imod Jesu ord. «Har I ikke læst, at Gud skabte dem som mand og kvinde…og de to skal blive ét kød.» Markusevangeliet kapitel 10, 5-10.