USA: Abortgigant mister 60 mio. dollar i statsstøtte

Trump-regeringen har indført en klausul om, at klinikker, som får støtte til familieplanlægning, ikke må henvise gravide til at få abort.

Prolife-folk jubler, fordi Planned Parenthood forlader et nationalt familieplanlægningsprogram, der ville sikre kæden 60 millioner dollar. Abortgiganten vil nemlig ikke efterleve en klausul, som forbyder klinikkerne at henvise gravide til at få abort.

Abortgiganten har nu opgivet kampen for de mange millioner dollar tre dage efter, at en appelret opretholdt kendelsen, som er baseret på en ny regel fra Trump-regeringen.

Programmet ”Title X” og regeringens ”Protect Life Rule” fastslår, hvad modtagerne må sige om provokeret abort. Title X, som har et samlet budget på næsten 300 mio. dollar, sikrer sundhedstilbud til udsatte kvinder i form af kræft-screeninger, graviditetstjek og prævention.

Disse ydelser er dog ikke nok for Planned Parenthood, selv om de efter en række kompromitterende afsløringer har forsøgt at markedsføre sig som en kæde af klinikker, der hjælper fattige kvinder med generelle sundhedstilbud.

Planned Parenthood kalder den nye regel ”uetisk og farlig og lige til at brække sig over” og fastslår, at de fortsat vil tilbyde abortindgreb.