Mediehuset ’Dagen’ køber ugeavisen ’Korsets Seier’

Chefredaktør Vebjørn Selbekk fra Dagen skal fremover også have ansvaret for udgivelsen af pinsebevægelsens ugeblad Korsets Seier.

De norske pinsevenners ugeavis bliver en del af Mediehuset Dagen, men fortsætter som selvstændig publikation.

Det fortæller Dagens chefredaktør Vebjørn Selbekk og KS’ hidtidige redaktør Anne Gustavsen. Fremover vil Selbekk få chefredaktøransvaret for begge aviserne, mens Anne Gustavsen skal være ”udgavechef”.

Det 100-årige mediehus Dagen køber det 15 år ældre Korsets Seier fra Filadelfiaforlaget, som igen ejes af menighederne i Pinsebevægelsen.

Korsets Seier har i dag et oplag på 4.500. Ugeavisens abonnenter vil fra januar 2020 modtage Dagen fredag og lørdag samt få digital adgang til Dagen hele ugen. Dagens abonnenter vil gremover få KS som indstik hver fredag samt adgang til ugeavisen på nettet.

Salget skyldes en anstrengt økonomi hos KS.

Styreleder i Mediehuset Dagen, Samuel Skrunes, peger på, at Dagen allerede samarbejder med det lutherske kvartalsmagasin Fast Grunn og det israelske magasin Israel Today.

– Målet er at styrke det totale tilbud af publikationer på bibelsk grund, siger Samuel Skrunes. ”Dagen kommer fra den bibeltro, lavkirkelige tradition på Vestlandet, og det vil fortsat være vort ståsted. Samtidig har Dagen fra starten haft et ønske om samarbejde mellem bibeltro kristne. Det er ikke mindre vigtigt i dag,” fastslår han.