Norsk sanger får mediepris for at formidle tro og håb

Sangeren Trygve Skaug modtog Medierosen 2019.

Årets vinder af Medierosen fra Tro & Medier er sanger og sangskriver Trygve Skaug, som ”taler tydeligt om sin egen kristne tro”.

”Gennem sin kunstnerkarriere, sine digte til 93.000 følgere på Instagram og sine andagter på NRK Morgenandakten er Trygve Skaug en håbets budbærer til mennesker i dag. Han bringer omsorgsfulde, jordnære, opmuntrende og tankevækkende perspektiver på livet,” skriver juryen i sin begrundelse for at tildele sangeren Medierosen 2019.

– Dette er en opmuntring til at fortsætte med det, jeg gør, sagde Trygve Skaug, da han den 29. august modtog prisen i Filadelfiakirken i Oslo.

Juryen fremhæver, at vinderen aldrig lægger skjul på sin kristne tro, men alligevel når udenfor traditionelle kristne kredse med sit budskab. Trygve Skaug bruger ikke typisk religiøse ord, når han kommunikerer med sine følgere. Selv understreger han, at han svarer alle dem, der tager kontakt med ham. Derefter henviser han ofte folk til at snakke med de rigtige eksperter efterfølgende.

Prisen Medierosen er en illustration af Marvin Halleraker.Tidligere vindere af Medierosen er bl.a. sangerinden Lisa Børud.