Psykiatri-professor: ’Børn skal ikke kunne skifte køn

Dr. Paul McHugh.

– Børn skal ikke kunne skifte køn. Det er et meget alvorligt indgreb, ligesom det hvide snit, siger psykiatriprofessor Dr. Paul McHugh fra Johns Hopkins University i Maryland, USA.

“[Læger] har ikke evidens for, at behandlingen vil være den rigtige. Mange mennesker udfører det, der svarer til et eksperiment med disse unge mennesker – uden at fortælle dem, at der er tale om et eksperiment,” forklarer Dr. Paul McHugh ifølge CBN News.

Professoren frygter, at der vil vise sig negative langtigsvirkninger af de hormoner, som anvendes ved kønsskifte og kalder behandlingen både hensynsløs og uforsvarlig. Paul McHugh mener, at børn, som efter egen eller andres opfattelse kæmper med kønsdysfori, sandsynligvis har psykiske eller psyko-sociale problemer.

– Jeg tror, at deres mentale problemer som depression og modløshed, er noget, som skal behandles. Det er en meget plausibel hypotese. Den forklarer, hvorfor mange mennesker, som får foretaget indgreb på kroppen, bliver ved med at være lige deprimerede og modløse og har et lige så problemfyldt liv som før, fordi de ikke gjorde noget ved deres primære problem.

Det er også muligt, at børn, som får kønsskifte tidligt i livet ender med at have brug for lægehjælp resten af livet, siger professoren.

Han frygter, at mange unge transpersoner bliver sterile og ude af stand til at få egne børn, hvilket de senere vil fortryde.

”Kan du forestille dig et liv, hvor du hele tiden skal opsøge læger for hvad som helst bare for at kunne leve? Man skal have tjekket sine hormoner og alt muligt. Det er noget, som læger gerne vil forskåne folk for,” understreger McHugh.