Sportsefterskole vil styrke unges Gud-givne talenter

”Tro på dit talent”. Sådan lyder mottoet for Nordjyllands nye kristne sportsefterskole, som i august 2019 havde besøg fra en anden efterskole. Foto: Thy Sportsefterskole.
Thy Sportsefterskole vil give unge med passion for sport optimale betingelser for at udvikle deres talent. Gode træningsfaciliteter, sammenhold og et kristent fællesskab danner rammen.

Det handler om at ”Tro på dit talent”, som det hedder i mottoet for Nordjyllands nye kristne sportsefterskole i Thy.

På alle niveauer

Skolen har fokus på unge med passion for sport. Uanset ambitionsniveau.
”Det er okay at være med for sjov, men det er sjovest at være med for alvor,” siger forstander Brian Højer Nordstrøm.

– Elverne skal udvikle sig både fysisk, mentalt og åndeligt, siger forstander Brian Højer Nordstrøm.

Med det mener han, at selvom skolens sportslige ambitionsniveau er højt, er alle med passion for sport velkomne. Men udbyttet er størst, når viljen til at udvikle ens talent er til stede.

Boldspil, e-sport – og Cold Hawaai

På Thy Sportsefterskole vil eleverne blandt andet kunne benytte to store sportshaller, flere udendørs boldbaner og en kunstgræsbane. Der er også nyrenoverede lokaler for e-sport-spillere på skolen.

Og så ligger Thy Sportsefterskole ved Vesterhavet og Cold Hawaii.
”Hvis du har ‘vand i blodet’, har vi virkelig landets bedste faciliteter med den korte afstand til Cold Hawaii og Limfjorden. Det er her, det sker,” påpeger forstanderen.

Talenter fra Gud

Thy Sportsefterskole har ambitioner om at udvikle unge mennesker til at lykkes som individer og på hold med andre.

”Alle unge er skabt med talenter fra Gud. Vi ønsker at tage del i elevernes udvikling, både fysisk, mentalt og åndeligt,” siger Brian Højer Nordstrøm. Ifølge forstanderen er sport helt oplagt til at underbygge det kristne fællesskab, som skolen er funderet på.

Sport har en samlende effekt, hvor gode relationer, sammenhold og hjælpsomhed overfor holdkammerater er afgørende for at opnå resultater.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vokse i troen

Dagligdagen på skolen er bygget op omkring troen på Jesus. Eleverne vil eksempelvis blive inddelt i små fællesskabs-grupper, hvor de kan udvikle og udfordre hinanden i deres tro.

”Det er vigtigt for os, at eleverne er med til at udvikle og styrke hinanden i troen på Gud, så de kan lykkes med den plan, som Gud har for hver enkelt af dem,” siger Brian Højer Nordstrøm.

Thy Sportsefterskole optager netop nu elever for skoleåret 2020. De tilbyder linjerne fodbold, håndbold, Cold Hawaii, e-sport og dance.


Artiklen fortsætter efter annoncen: