Det evige liv skaber tvivl om organdonation

Tal med en præst om livet efter døden. Sådan lyder opfordringen fra Center for Organdonation, der har undersøgt, hvorfor en tredjedel af den danske befolkning ikke har taget stilling til, om deres organer skal doneres til andre.

Konklusionen i undersøgelsen, som er gennemført af analyseinstituttet Norstat i samarbejde med Bro, lyder nemlig, at tvivl om organdonation i høj grad kan skyldes eksistentielle tanker om livet efter døden. Hele 47 procent af tvivlerne synes, det er ubehageligt at tænke på deres egen død. Det samme gælder blot 27 procent af dem, der siger ja til donation.

Håbet om et liv efter døden betyder ifølge lederen af Center for Organdonation Helle Haubro Andersen, at man er immun over for almindelige informationskampagner.

– Der har man bare brug for, at døden bliver mere almindelig at tale om, og at man kan have samtaler om mere spirituelle ting for eksempel med en præst, siger hun i et interview til Kristeligt Dagblad.