Livets korthed

Knud Held-Hansen
Juelsparken 2, 2.tv.,
9210 Aalborg SØ

Det hedder jo i ”skriften” hos evangelisten Lukas: ”Jesus sagde: ”Og der skal ske tegn i sol og måne og stjerner, og på jorden skal folkene gribes af angst, rådvilde over havets og brændingens brusen. Mennesker skal gå til af skræk og frygt for det, der kommer over verden, for himlens kræfter skal rystes”.”

Aldrig tidligere har vi i den nyere tids historie set mage til uro i klimaet som nu i disse år. Det er ikke for at være negativ, jeg tror og siger, som jeg gør, men for at minde om, at tegnene vi ser, er begyndelsen til enden.

Nu gør det jo heller ikke noget, at jeg i tidens løb har fået adskillige åndelige oplevelser, hvoraf den største var på en rejse i det tidligere Jugoslavien. I min drøm på hotel ”Maestral” så jeg en bil køre ud over en skrænt, rulle rundt og havne dybt nede. Da der var faldet ro på, øjnede jeg to skikkelser stige ud af bilvraget, stige op og forsvinde.

Dagen efter tog jeg et foto af Ivonne Mianis dødsannonce på en opslagstavle i byen Porec. Senere gik det op for mig, at selv samme Ivonne, som var den ene omkomne, og hendes kæreste den anden, var ansat på mit hotel, men som nu befandt sig i de evige boliger, som jeg i drømme måske har bedt for måtte ske.

Du og jeg skal forhåbentlig det samme sted hen. Så betænk, kære ven, ”livets korthed, dødens vished, evighedens længde.” Og for alt i verden tro på ham, som har magt til at tage imod os, når tiden rinder ud, JESUS.