Ræk ud til naboen

Lad os interessere os for vor nabo og næste, skriver Knud Christensen.

Knud Christensen
Kystvej 28, Ballum
6261 Bredebro

I ”Klummen” i søndagens avis føler Henrik Engedal sig provokeret af, at Svend Lings hjælper mennesker, der ofte er ensomme, til at dø. Dette behøver Henrik Engedal imidlertid heller ikke, da det IKKE er denne ”patientgruppe”, som Svend Lings forsøger at hjælpe.

Søger man på nettet, kan man finde præmissen for, hvad Svend Lings er dømt for:
Svend Lings er kendt skyldig i overtrædelse af straffelovens paragraf 240, da han har medvirket til to selvmord og et selvmordsforsøg igennem rådgivning.

Det sker, efter han for mere end to år siden lavede en udførlig selvmordsmanual til personer med kroniske, psykiske eller livstruende sygdomme (citat slut).

Havde Svend Lings ydet hjælp til folk, der alene er ensomme, må man formode, at Svend Lings havde fået en langt mere hård dom end betinget fængsel.

Andre steder kan man læse, at Svend Lings fx ikke hjælper folk med en midlertidig depression eller lignende. Yderligere skal det siges, at Svend Lings benytter den lægeordinerede medicin, som folk har i forvejen, og altså ikke alene er ensomme. At ensomheden så desværre ofte kan blive en følgesvend, sker jo typisk pga. langvarig sygdom.

Ellers kan jeg iøvrigt fuldt ud tilslutte mig Engedals budskab om, at interessere os for nabo og næste med en kristen livsholdning.