Missionær smidt ud af Rwanda for kritik af ’hedensk praksis’

Pastor Gregg Schoof

Den amerikanske missionær Gregg Schoof er blevet deporteret fra Rwanda, hvor han ledede en bibelskole og en radiostation, fordi han på YouTube kritiserede regeringen for det, han betegnede ”hedenske handlinger”.

Ifølge Rwanda-avisen The New Times blev missionæren erklæret uønsket af immmigrationsmyndighederne.

Gregg Scooff blev arresteret i hovedstaden Kigali lige før en pressekonference, hvor han ville fordømme regeringens legalisering af abort, prævention, undervisning i evolution og lukning af kirker.

Sammen med sin familie har Gregg Schoof gjort tjeneste i Rwanda i over 16 år. Sidste år fratog regeringen licensen fra hans radiostation, Amazing Grace Christian Radio, lukkede hans kirke og nægtede at forny visa for familien.

Sidste år erklærede præsident Paul Kagame ifølge AP, at han var chokeret over, at der var 700 kirker i Kigali. ”Jeg tror ikke, vi har lige så mange vandboringer eller endda fabrikker. Det er noget rod!” udtalte præsidenten.

De kirker, som er blevet lukket, var typisk mindre pinsekirker. Ifølge en ny lov skal prædikanter nu skal have en teologisk eller tilsvarende relevant uddannelse for at kunne prædike evangeliet.