Pubertets-blokkere kan være skyld i tusinder af dødsfald

Lupron anvendes primært til prostatabehandling.

USAs nationale fødevare- og lægemiddelmyndighed har registreret tusinder af dødsfald relateret til brugen af Lupron, der anvendes som pubertetsblokker og til behandling af prostatakræft hos mænd og endometriose hos kvinder.

The Food & Drug Administration nævner bivirkninger som tumorer, kræft, psykoser og angstlidelser. Lupron og tilsvarende lægemidler ændrer kroppens hormonniveau i en sådan grad, at det kan give blodpropper, knogleskørhed og ledsmerter.

I perioden fra 2012 til juni 2019 har FDA dokumenteret over 40.764 alvorlige bivirkninger hos patienter, som har fået Lupron som hormonblokker. Over 25.500 bivirkninger i perioden 2014-2019 var i den mest alvorlige kategori, inklusive 6.370 dødsfald.

Brugen af Lupron til børn med kønsdysfori er ikke godkendt af FDA og falder uden for den gængse indikation for lægemidlet. Lægemidlet anbefales dog i en kortere periode til børn, som kommer unormalt tidligt i puberteten.

”Det første veldokumenterede tilfælde, hvor en pubertetsblokker som Lupron (i dette tilfælde Triptorelin) blev brugt til en ung med kønsdysfori er i Holland i 1998. Her valgte en pædiatrisk endokrinolog i samarbejde med en psykiater at bruge midlet til en 13-årig pige,” fortalte den californiske endokrinolog Michael Laidlaw til Christian Post.

Når Lupron injiceres i en fysisk sund krop, vil det afbryde det normale endokrine system og forårsage alvorlige forstyrrelser, forklarer Laidlaw. ”Normalt er hormonforstyrrelser en alvorlig tilstand, som endokrinologer prøver at behandle, men i tilfælde af kønsdysfori forårsager man altså denne tilstand,” udtalte Laidlaw til The National Catholic Register.

– Kønsdysfori er ikke en endokrin lidelse, men det bliver den med pubertetsblokkere, siger Dr. Michael Laidlaw.

Kønsskifte-aktivister kalder Lupron en ”pauseknap”, der giver unge ekstra tid til at beslutte, om de vil gennemføre en hel transformation til det modsatte køn med hormontilskud og operationer. Dr. Lailaw kender dog ikke nogen psykisk lidelse, som behandles ved, at man sætter normale hormoner ud af kraft.

”Kønsdysfori er ikke en endokrin, men en psykisk lidelse og den bør derfor behandles med den rette psykiske behandling. Men lidelsen bliver endokrin, når man bruger pubertetsblokkere og hormoner fra det modsatte køn til børn,” fastslog Laidlaw.


Artiklen fortsætter efter annoncen: