Vi hjælper kristne med at sende radio i muslimske områder af Afrika

Af Henri Nissen
Ansvarshavende redaktør

Flere tusinde kristne er blevet dræbt, og over 150.000 er blevet fordrevet af ekstreme islamister i grænseområdet mellem Cameroun, Nigeria og Tchad.

Selv om myndighederne til dels har nedkæmpet terrorbevægelsen Boko Haram, er der fortsat jævnlige bombesprængninger og drab på helt uskyldige i den nordlige del af Cameroun.

Jeg har arbejdet i dette område gennem mere end 20 år. Tidligere kunne jeg færdis frit og alene. Men nu er der store områder, hvor jeg ikke længere kan eller må komme.

Heldigvis er missionen ikke kun afhængig af hvide missionærer. Afrikanerne sætter selv livet på spil for at nå deres muslimske og ånde-frygtende landsmænd med det vigtigste budskab.

Det sker først og fremmest gennem radio-programmer, der udsendes fra de fem radio-stationer, som Udfordringen siden 2007 har været med til at oprette, og fra en række andre radio-stationer, som vi samarbejder med.

Udfordringen har givet “tiende” – godt og vel! – til arbejdet af det ellers beskedne overskud. – Vil du også hjælpe?

Radioerne sender også oplysende udsendelser om landbrug, hygiejne, sundhed, AIDS og familieliv – udover de gode forkyndende udsendelser på flere lokale sprog og fransk.

Myndighederne er som regel glade for disse radioer, som skaber afspænding og oplysning i muslimske områder. I flere områder er det vores radioer, der har flest lyttere – flere end statsradioen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sådan kan DU være med til at gøre noget godt
* BED! Det vigtigste, du kan gøre, er faktisk at bede for arbejdet. Uden bøn, ingen velsignelse. Bøn skaber gennembrud.

* STØT gennem Missionsfondens projekt 5984
’Udfordringens Radio-mission i Afrika’ på konto nr. 9570 – 0006 139450. Du kan i alt give op til 15.600 kr. pr. person årligt til velgørende foreninger. Du kan også oprette et gavebrev eller et testamente til Udfordringen gennem Missionsfonden.

* STØT gennem Gospel Outreach – mrkt. Radio
Vi samarbejder om store evangelisations-kampagner. Gospel Outreach tilbyder at formidle din gave ubeskåret til radioarbejdet, hvis du mærker din gave med Radio. Brug konto 9046-4573458449. – Eller MobilePay: 60 68 81 08.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Du kan også betale direkte med dit visakort på gospeloutreach.dk. Husk at mærke din indbetaling med “Radio”.

Som vores venner i Afrika siger: Nu kender du vores behov. Så må Gud vise dig, hvad du skal gøre med dine penge…