Teolog fra Ribe bliver ny fundraiser for ADRA

Teolog Maria Elisabeth Abildstrøm Bøg er ny fundraiser for ADRA Danmark.

Maria Elisabeth Abildstrøm Bøg kommer fra Ribe, hvor hun har været FDF-spejder siden hun var 11 år.

”Jøden Paulus fra Bibelen er vel den første fundraiser, vi kender,” siger den nu 34-årige teolog med henvisning til, at apostlen Paulus koordinerede indsamlinger af pengegaver til fattige blandt de kristne menigheder i Det Nye Testamente.

Om kombinationen af teologi og fundraising siger Marie E. Abildstrøm:
”Jeg ser ingen modsætninger mellem de to beskæftigelser. Siden jeg startede på teologistudiet, har jeg villet arbejde med nødhjælp.

Jeg møder mange teologer, som har valgt den vej måske netop på grund af deres kristne baggrund og motivation for at gøre noget godt for andre. Teologi er jo bare et studie som alle andre universitetsuddannelser, hvor man tilegner sig viden og formidler det videre. Hvorfor lade sig begrænse af en kandidatgrad?”

Marias forrige job i Bibelselskabet har givet hende nogle af de kompetencer vedrørende fundraising og nødhjælp, som hun nu skal bruge i sit nye arbejde. Hun har selv rejst i fattige og konfliktprægede områder af Mellemøsten.

Privat er Maria gift med Jakob, og de bor sammen med deres to små sønner i et rækkehus i Blovstrød. I ADRA bliver Marias primære opgave at stå for kontakten med private donorer og medlemmer.