Familie undslap Boko Haram-massakre

Kristne i Nigeria bliver stadig oftere forfulgt og dræbt på grund af deres tro.

I februar 2018 blev den kristne skolepige Leah Sharibu sammen med 109 andre bortført af islamister fra Boko Haram. De andre gidsler blev frigivet, men Leah tilbageholdes stadig, fordi hun nægter at konvertere.

”Esther” gemte sig i familiens faldefærdige latrin, mens terroristerne fra Boko Haram skreg ”Konverter eller dø!”

Kommandoråbene blev efterfulgt af skrig, maskingeværsalver og lugten af brændt kød og hår, mens islamisterne bevægede sig gennem landsbyen.

Esther havde beordret sine børn til at gemme sig og være stille, men nu var hun bange for, at hun ikke selv kunne gøre det samme.

Børnene lå gemt på landsbyens kirkegård dækket med græs og blade. Esther havde derimod ikke set sin mand, siden de alle flygtede. Hun havde gemt sig i familiens latrin og var parat til at kravle ned i det, hvis det skulle være nødvendigt.

Tragedie i familien

Esther spejdede ud gennem et hul i døren, og holdt om sin voksende mave, mens hun spekulerede på, hvilken slags liv hendes udfødte barn ville få. Hun vidste ikke engang, om familien ville overleve denne dag.

Esther holdt vejret, da hun så to mænd med geværer nærme sig hendes hus. Hun havde allerede set dem nedbrænde nabohusene og den lokale kirke. Folk, der ikke blev skudt, brændte ihjel i deres huse.

De to mænd diskuterede med hinanden. De pegede på det næste hus, gik derhen, skød alle beboerne og brændte det ned.

Lyden af geværsalverne og angstskrigene genlød i Esters ører, mens hun krøb sammen i latrinet. Endelig blev der stille. Angriberne var væk.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Esther skyndte sig hen til børnene og tog dem med sig hen til sin fars hus.
På afstand kunne hun se, at huset stadig stod der.

Men hendes brors hus ved siden af var brændt ned. Esther bad en hurtig bøn for sin families sikkerhed. Så efterlod hun børnene udenfor, før hun skyndte sig ind i sin fars hus.

Hendes svigerinde lå på gulvet dræbt af hundreder af kugler. Det rystende syn blev for meget for Esther. Der kom endnu et liv på tabslisten, idet Esther mistede sit ufødte barn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Forfølgelser i Nigeria

Hver eneste dag bliver kristne i lande som Nigeria dræbt, fordi de nægter at konvertere til islam. Kirkerne bliver brændt ned til grunden, og præsterne bliver jaget og henrettet.

Esther, hendes mand og deres børn slap væk fra angriberne. De flyttede fra sted til sted for at undgå Boko Harams angreb mod stadig nye kristne områder.

Men utallige familier var mindre heldige. Mange af Esthers naboer og venner gemte sig på loftet og vovede sig ikke frem igen. Nogle af dem døde af sult i deres gemmesteder.

Forfølgelsen af kristne øges hastigt i Nigeria, men disse massakrer bliver sjældent omtalt af medierne, slutter Kelsey Campbell i artiklen på WorldHelp.net.


Artiklen fortsætter efter annoncen: