Flere trængte familier ansøger om julehjælp

Stadig flere danske familier kontakter organisationer som fx. Blå Kors for at få hjælp til julemad og -gaver.

Allerede medio november kunne den sociale hjælpeorganisation Blå Kors Danmark oplyse, at de havde modtaget over 5.700 ansøgninger om hjælp til julemad og gaver.

Sidste år modtog organisationen 6.200 ansøgninger om julehjælp, hvilket var det højeste antal nogensinde. I år er ansøgningerne strømmet ind siden det blev muligt at ansøge den 1. november.

”Det tikker ind med ansøgninger på alle tider af døgnet. Også om natten. På nuværende tidspunkt har vi flere ansøgere end samme tidspunkt sidste år, så det kunne tyde på, at vi desværre slår rekord igen i år.

Det viser, hvor trængte rigtig mange familier er,” siger chefsekretær Ulla Britt Jensen, som administrerer julehjælpen.

Gavekort til mad og genbrug

Blå Kors uddeler julehjælp til børnefamilier på overførselsindkomst. Familier, som har tilknytning til Blå Kors’ arbejde i for eksempel væresteder, bo- og behandlingstilbud, TUBA, Barnets Blå Hus, lejre og familienetværk i partnerskab med kirker, prioriteres først.

Julehjælpen forventes at bestå af et gavekort på 400 kroner til mad og 200 kroner til en af Blå Kors’ genbrugsbutikker. Erfaringen fra tidligere år er, at gavekortene gør en stor forskel for den enkelte familie, fortæller chefsekretær Ulla Britt Jensen:

”Det betyder utrolig meget for de familier, som får julehjælp. De er meget taknemmelige. Med hjælpen fra Blå Kors kan de give deres børn en jul, som ligner andre børns jul. Det handler om børnene, og at de kan få mulighed for at mærke julehygge.”

Ansøgningsfristen for julehjælp hos Blå Kors er den 28. november. Alle ansøgere vil senest den 9. december modtage besked om, hvorvidt de er blevet tildelt julehjælp.


Artiklen fortsætter efter annoncen:I 2015 modtog Blå Kors 1200 ansøgninger om julehjælp. Året efter var tallet fordoblet. I 2017 ansøgte 6277 om julehjælp, oplyser Blå Kors Danmark.