Helbrederen har selv sygdom tæt inde på livet

Hans Berntsens hustru Bente er netop blevet opereret for kræft i bugspytkirtlen. Men den kendte forbeder fortsætter med at bede for syge, og mange bliver fortsat helbredt.

Bente og Hans Berntsen ved deres bryllup for tre år siden. Nu er Bente ramt af kræft.

Bente ligger fortsat på Rigshospitalet, mens jeg interviewer Hans Berntsen i telefonen. Før han tager ind for at besøge hende, forklarer han, hvordan det er at bede for andre syge, mens man selv har svær sygdom i familien.

– Jeg siger altid på mine møder, at sygdom kan ramme os alle. Det har ikke noget med troen at gøre, om man bliver syg, mener den kendte helbreder.

– Når et menneske kommer til mig, for at jeg skal bede for ham eller hende, så tager jeg deres ønske og lægger det i Guds hånd. For det er altid det bedste for os at være i Guds hånd.

Og som jeg også har sagt hundredvis af gange på mine møder, så er det heldigvis ikke op til mig at afgøre, om nogen skal helbredes. Det er op til den himmelske komité, siger han med sin nordjyske humor.

38 år med forbøn

Den tidligere Volvo-direktør fik som ung familiefar et kald til at bede for helbredelse af syge.
Det skete ved en dramatisk ulykke på motorvejen i Tyskland, hvor de blev påkørt af en 32 tons stor lastbil og slæbt af den 200 meter.

Alligevel slap de alle levende fra det. Midt i vragresterne lå et opslået Ny Testamente. Hans første hustru Inges øjne faldt på Markus 13:33, ”Pas på, vær årvågne. For I ved ikke, hvornår tiden er inde.”

De tog nu deres travle liv op til overvejelse og begyndte at gå i kirke igen, og den effektive erhvervsmand tog Jesus’ bud alvorligt om at helbrede de syge.

Da han begyndte at bede for venner og kolleger, blev flere helbredt. Efterhånden holdt han offentlige møder, og det har han nu gjort i 38 år. Og det er vel at mærke uden at de syge betaler noget som helst for forbønnen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mange helbredelser

Blandt de tusinder af helbredte er også mennesker, som har haft kræft, sklerose, parkinson – og ikke mindst rygproblemer.

I en ny bog om Hans Berntsen, som udkom for to år siden, fortælles om nogle af miraklerne. Blandt de mest opsigtsvækkende er:

* En lille dreng, Anton, der var født uden venstrehjerne, og hvor nye scanninger efter forbøn viser, at der nu er hjernemasse i begge hjernesider. Og drengen fungerer næsten normalt.
* Sara Cecilie Nielsen fra Aalborg, som havde hul i hjertet og var skrevet op til en hjertetransplantation.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Spontant efter Berntsens forbøn pumpede blodet igen, og en scanning viste, at hullet nu var forsvundet. Og der er mange andre små og store eksempler i bogen.

Den lidende tjener

Paradokssalt nok har Hans selv måttet have indopereret to nye hofteskåle. Og endnu værre: Hans første hustru, Inge, som også var med til at helbrede mange ved Guds kraft, døde for fire år siden af kræft.

Hans blev for tre år siden gift med Bente og flyttede til Farum.
– Selv om Bente nu er blevet ramt af sygdom, så oplever vi en stor fred midt i det hele. For vi har lagt det i Guds hånd.

Det største mirakel er at få Guds fred i hjertet ved troen – helbredelsen er bare en sidegevinst, bemærker Hans.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Med Guds hjælp og de dygtige lægers indsats, så tror vi på, at Bente kommer sig, siger Hans fortrøstningsfuldt.

Sara Cecilie Nielsen fra Aalborg oplevede en spontan helbredelse på et møde i Randers. Hun undgik derved en hjertetransplantation.
Stor operation

Når kræften blev opdaget i Bentes tilfælde, skyldtes det, at hun havde et mere uskyldigt problem med maven.

Ved undersøgelsen kunne hun ikke få slangen ned gennem halsen. I stedet blev hun scannet, og det viste sig, at der var kræft i en del af bugspytkirtlen.

Ved en operation er dele af bugspytkirtlen nu blevet fjernet, og desuden er tolvfingertarmen og galdeblæren opereret væk.

– Men operationen gik planmæssigt, og selv om Bente naturligvis er meget træt, så går det nu hurtigt fremad, og der er håb om, at hun ikke får diabetes, fordi bugspytkirtlen ikke er helt fjernet. Så vi er ved godt mod.

Forsømmer ikke

Bente og Hans havde planlagt at tage til Afrika i november. Det blev så aflyst på grund af operationen. Men ellers har Hans ikke forsømt nogle af de mange møder rundt i landet. Han er nu 74 år, men stadig frisk og frejdig.

– Jeg slæber dog lidt på benet, efter at jeg brækkede min fod ved et fald ned ad en trappe, indrømmer han gerne.

På listen til højre kan man se, hvor han kommer i den kommende tid og taler og beder for alle de syge, der ønsker det.

Han lover ikke helbredelse, men mange oplever det alligevel. Og som Hans siger:
– Jeg har den erfaring, at der sker noget, når man beder. Måske kom der en fred i hjertet. Måske kom der et overskud til at klare problemerne.

Se også Berntsens hjemmeside: missiondanmark.dk.