’Jeg lever for at tjene Gud’

Dolly Parton oplever det som et kald fra Gud at lave musik. Nu er hun også aktuel med en ny serie på Netflix.

– Mit mål i livet er at gøre noget for Gud. Indtil han siger stop, vil jeg fortsætte, siger countrylegenden Dolly Parton, som nu er aktuel med en ny serie på Netflix.

Den 73-årige sangerinde fortalte i oktober under et interview med The Christian Post om en skelsættende oplevelse i barndommen. En ældre kvinde havde en dag sagt til hende: ”Du er salvet!”

– Vi voksede op i kirken, og min bedstefar var pinseprædikant. Så helbredelse ved bøn og det at blive salvet var ikke noget nyt for os. Men da den gamle dame fortalte mig, at jeg var salvet, vidste jeg ikke, hvad det var.

Jeg troede, at det var noget med olivenolie, fortæller Dolly Parton. Hun spurgte dog sin mor og fik at vide, at udtrykket handler om, at Gud har givet hende en gave til at gøre noget specielt.

– Netop det udløste en slags overbevisning i mig, fordi jeg tror, det var meningen, at jeg skulle gøre noget godt, fortæller kunstneren, som har haft oplevelsen med i baghovedet livet igennem.

– Jeg følte mig altid ansvarlig overfor Gud. Jeg følte, at jeg skulle gøre noget for Ham, fortæller Dolly Parton og tilføjer, at sådan er det stadig. ”Jeg prøver stadig at gøre det. Jeg synder hele vejen, men gør mit bedste, og be’r om tilgivelse 70 gange syv gange,” understreger hun.

I albummet 16 Biggest Hits fra 2007 findes blandt andet numrene Jolene, I Will Always Love You, Coat Of Many Colors, Two Doors Down, Heartbreak Express og Romeo.

Dolly Parton siger, at hun hver dag beder til Gud, og at hun virkelig føler, at hun har både et kald og en opgave.

– Jeg ved ikke, hvad det er, men jeg føler, at Gud tidligt fortalte mig det gennem en følelse af, at jeg skulle fortsætte, til han bad mig om at stoppe. Han har ikke sagt noget om at stoppe endnu, siger hun og tilføjer: ”Så jeg har ikke tænkt mig at trække mig tilbage endnu.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men jeg ved bare, at jeg vil gå, til jeg ikke kan gå længere, fordi jeg tror, at jeg kan gi’ noget til denne verden. Indtil Gud siger stop, vil jeg fortsætte.”

Ny Netflix-serie

Den 22. november havde antologien ’Dolly Parton’s Heart-strings’ premiere på streamingtjenesten Netflix. Serien består ifølge Netflix af ”otte historier, som fejrer familie, tro, kærlighed og tilgivelse”. Hver episode er inspireret af en af Dolly Partons ikoniske sange.

– Sange er historier sat til musik. De sange, jeg har skrevet, er historier fra mit liv. Hver triumf, hver kamp, hvert smil, hver sorg. Det er mine minders melodier, det er mine hjertestrenge, siger Dolly Parton i traileren til serien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sangene, som repræsenterer hver episode, er: Two doors down, If I had wings, J.J. Sneed, These old bones, Down from Dover, Sugar Hill, Cracker Jack og Jolene.

Foruden Dolly Parton selv medvirker bl.a. Athena Akers, Kathleen Turner, Ginnifer Goodwin og Ny’Jal Blair i serien.