Julegospel-musical spiller for fulde huse

Den nye musical, Kongesøn, opføres blandt andet som skolekoncert.

Skoleeleverne gik op og ned ad gågaden i Aabenraa efter koncerten og sang vores gospeludgave af ’Et barn er født’.

Det fortæller korleder og komponist Torben S. Callesen om en julekoncert med to af korene fra GospelFamily i 2009. Siden da er konceptet med gospelkoncerter bare vokset i popularitet hos skoleelever i det syd-og sønderjyske.

Julesang i bussen

I forbindelse med julekoncerten for 10 år siden havde Aabenraa Kommune stillet Sønderjyllandshallen gratis til rådighed. Til gengæld optrådte børnekoret GospelRoots gratis, fortæller korlederen. Ikke færre end 1800 skoleelever deltog – og de kunne slet ikke holde op med at synge på vej hjem fra koncerten, hverken på gågaden eller i bussen.

”Rødekro-bussen måtte tage en omvej, fordi de havde sat vores CD på og hele bussen gyngede af fællessang. Da vidste vi, at vi havde ramt noget,” husker Torben S. Callesen.

2500 til skolekoncert i år

Nu er der venteliste på gospelkorets koncerter, men over 2.500 elever skal i år se forestillingen i Sønderjyllandshallen.

Siden 2009 er der kommet et GospelTeens kor til, og korene har optrådt på de fleste store spillesteder i Sydjylland for over 30.000 elever.

Julegospel-konceptet

Konceptet består af en gospelmusical over juleevangeliet iklædt dansk gospelmusik. Alle kan synge med på fællessangene, der vises på skærme.

Kormedlemmerne laver også Just Dance-agtige videoer, så eleverne kan danse med på udvalgte sange. Og lærerne kan forberede eleverne på forhånd ved hjælp af undervisningsmaterialet på foreningens hjemmeside.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hele koncerten leveres med et flot scene- og lysshow, som hver gang kræver hjælp fra 10 frivillige.

Ny musical: Kongesøn

I år har korene GospelRoots og GospelTeens en helt ny julemusical med til de omkring 7.000 skoleelever, som kommer til skolekoncerterne i år.

’Kongesøn’, som er skrevet af Torben S. Callesen, starter med juleevangeliet lige fra bebudelsen til vismændenes ankomst. Historien får dog et twist med pigen Hannah, som uforvarende kommer til at overvære Gabriels bebudelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Koncerterne er korenes gave til skolerne. Foreningen optræder gratis, men får udgifterne til transport dækket af fx Kommunerne.

På sigt er det foreningens ønske at udvide tilbuddet om skolekoncerter til hele landet.

Koncerter i december

3. december, GospelTeens, skolekoncert i Vejle Musikteater;
4. december, GospelRoots, skolekoncert i Vejle Musikteater;
6. december, GospelTeens, skolekoncert på Filipskolen;
7. december, GospelTeens, Birkholm Kirkesal i Herlev;
8. december, GospelTeens i Bjolderup Kirke, Aabenraa;
11. december, GospelTeens, Comwell Sønderborg;
12. december, GospelRoots, Comwell Sønderborg;
14. december, GospelTeens, Odense Bykirke;
15. december, GospelRoots, Sønderjyllandshallen;
15. december, GospelTeens, Sønderjyllandshallen;
16. december, GospelRoots, Sønderjyllandshallen,
17. december, GospelTeens, Sønderjyllandshallen.

Siden 2009 har foreningen opsat fem julemusicals: Et barn er født, Stjernen over Betlehem, Håbet er blevet tændt, Min himmelske jul og fra i år ’Kongesøn’.


Artiklen fortsætter efter annoncen: