Judas’er kan tjene 1500 $ ved at forråde Kinas kristne

I forsøget på at komme kristendommen til livs har regeringen i Kinas femtestørste by siden marts tilbudt borgerne en kontant belønning for at rapportere om illegale religiøse aktiviteter, inklusive møder i undergrundskirkerne.

Kontoret for etnicitet og religion i Guangzhou har tilbudt 3.000 – 10.000 yuan (450 – 1.500 dollar) til kinesiske borgere, som melder deres naboer til myndighederne for disse forseelser, oplyser Asia News. Belønningen afhænger af graden af den illegale aktivitet.

Alle Kinas kirker har pligt til at lade sig registrere af regeringen. Nogle oplever store restriktioner med hensyn til deres gudstjenester og andre møder. Derfor er millioner af kinesere med i undergrundskirker.

“Myndighederne kunne ikke have valgt et bedre tidspunkt end lige før påske til at introducere dette tiltag. På dette tidspunkt, hvor vi ofte mediterer over Jesu lidelseshistorie og det, at Judas forrådte ham for 30 sølvpenge, vil Guangzhou-regeringen gøre folk til mini-Judas’er,” udtalte en præst til AsiaNews.

En kristen kvinde sagde ifølge webavisen: ”Nu om dage lever vi her i Kina i en Big Brother-atmosfære. Ifølge den nye lov kan borgerne rapportere mistænkelige kristne aktiviteter til regeringskontoret enten per telefon eller brev.”

Loven beskriver blandt andet følgende typer mennesker som farlige: Dem, der etablerer religiøse mødesteder uden autorisation; dem, der starter midlertidige religiøse mødesteder og dem, der holder religiøse kurser, konferencer og uautoriserede pilgrimsvandringer.

Byen Guangzhou har 11 millioner indbyggere og er provinshovedstad i Guangdong. Sidste år lukkede myndighederne megakirken Rongguili Church, som havde 5.000 medlemmer. Nu mødes medlemmerne i hjemmene, oplyser Asia News.