Reddet af en skoæske

Alex mistede sin familie som 7-årig og blev vred og bitter. Men det gjorde en verden til forskel, da han på børnehjemmet fik en skoæske fra Operation Christmas Child.

– Gud brugte en jule-skoæske til at redde mig som barn.

Det fortæller en mand, der som barn flygtede fra folkemordet i Rwanda. Hans liv blev ændret for altid, da han modtog en skoæske fra den kristne organisation Operation Christmas Child.

Nu rejser Alex Nsengimana rundt i USA for at opmuntre andre til at pakke skoæsker før jul i år, skriver Christian Headlines.

Familien blev dræbt

Alex Nsengimanas familie blev dræbt under folkemordet i 1994, som kostede 800.000 livet. Han var bitter og bebrejdede Gud det, der var sket.

Men midt i tragedien var der en lille æske, fyldt med gaver fra kristne, der gav håb til den 7-årige dreng.

”Både min bedstemor og min onkel, som tog sig af mig, blev dræbt under krigen, og jeg måtte løbe fra den ene familie til den anden,” fortalte Alex i Calvary Baptist Church i Longview, Texas.

“Hen mod slutningen af folkemordet blev jeg sendt til et børnehjem. Og mens jeg var i dette børnehjem, sendte Samaritan’s Purse, som er moderselskabet bag Operation Christmas Child, skoæsker til os.”

Skoæske gav tro på Gud

“Bare det at have noget, som vi kunne kalde vort eget – som vi kunne lege med og som kunne få os til at tænke på noget andet end det, der skete under krigen – det at modtage skoæsken var begyndelsen til, at jeg kom til tro.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det mindede os om, at der var nogen derude, der havde omsorg for os,” fortæller Alex Nsengimana. Senere blev Alex adopteret af en familie i Minnesota. Han er nu gift og bor i USA.

Besøgte børnehjemmet

Alex har som voksen besøgt det børnehjem i Rwanda, hvor han voksede op. Her var han med til at uddele skoæsker til børnene.

“Gud vil bruge den æske,” sagde han, mens han uddelte æskerne. ”Det minder mig om, hvor stor en velsignelse det var for mig, da jeg modtog min æske.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Livet er hårdt. Men Gud er stadig trofast,” understreger Alex.
I løbet af efteråret har mange haft travlt med at pakke skoæsker, som derefter afleveres og sendes ud til børn i hele verden.

Også danske kirker har arrangeret indsamling af skoæsker til børn. De er blandt andet blevet uddelt til børn i Rumænien.