Julehjælp til hjemløse i København for 9. gang

Foreningen Håb for Alle giver igen i år julehjælp, sang og musik til hjemløse i København og på Nordsjælland, fortæller musikeren Lena Løbner.

Mødet med hjemløse på gaden i København for 10 år siden fik Lena Løbner (indsat billede) til sammen med en gruppe frivillige at starte foreningen Håb for Alle.

– En vinterdag i 2009 gik jeg en tur og så nogle hjemløse, der lå og sov på gaden. Jeg blev ramt i hjertet og kunne mærke tårerne presse sig på. ”Hvordan kan jeg hjælpe dem?” spurgte jeg mig selv. Året efter startede jeg sammen med en gruppe frivillige en forening med navnet Håb for Alle.

Det fortæller musiker Lena Løbner. De frivillige uddelte julepakker til hjemløse grønlændere i indre Købnehavn. Men da de hjemløse så Lenas guitar, ville de gerne have hende til at synge julesalmer sammen med dem.

Hjemløse får navne

– Vi har haft så mange dejlige oplevelser, og ”de hjemløse” hedder nu deres rigtige navne og har delt deres historier med os, fortæller Lena. Hun har også flere gange oplevet, at de hjemløse ønsker forbøn. Det viser sig, at det for de hjemløse ikke først og fremmest handler om gaverne.

Derimod betyder det noget, at nogen ser dem og er til stede sammen med dem i alt det svære. Derfor synger vi året rundt for både de hjemløse, psykisk syge, på hospitaler og på hospice i Danmark, på Færøerne og på Island, fortæller Lena.

Håb for Alle har de seneste år ved juletid uddelt sækkevis af tøj, dyner, puder og soveposer til de hjemløse.

”Sidste år stod vi og sang på Rådhuspladsen, og en hjemløs kom hen og lagde sit hoved på min skulder. ”Jeg har det ikke så godt, vil du bede for mig?” Det ville jeg gerne, og vi endte med at synge gospelsange sammen, og han havde en rigtig god stemme!

Vi glæder os meget til i år og næste år, hvor vi holder 10 års jubilæum for foreningen Håb for Alle,” slutter Lena Løbner.

Man kan støtte arbejdet gennem foreningens hjemmeside.


Artiklen fortsætter efter annoncen: