Sand historie om vaskeægte mirakler

Johns Smith faldt gennem isen i januar 2015 og forsvandt. Et kvarter senere blev han fundet – livløs. Men da var en hel stribe af mirakler allerede begyndt at ske…

”Patienten døde.
Moderen bad til Gud.
Patienten blev levende igen.”

Sådan skrev en dybt forundret læge i journalen i januar 2015, da en druknet teenager pludselig fik pulsen tilbage. Det skete efter 45 minutter uden livstegn, trods intensiv behandling på hospitalet. Lægerne havde opgivet patienten og lod den dybt rystede mor gå ind for at tage afsked med sin 14-årige søn.

Identitetsproblemer

John blev som spæd adopteret fra Guatemala af missionærparret Joyce og Brian Smith.
I filmen er der konflikter mellem den 14-årige og hans forældre. John er vild med at spille basketball, men træneren truer med at tage ham af holdet, hvis han ikke afleverer en fristil om sin familie.

John har svært ved at forholde sig til, at hans biologiske forældre efterlod ham. Også den handlekraftige mor Joyce har sine konflikter, ikke mindst med pastor Jason i den kirke, familien kommer i. Hun hader både Jasons frisure, hans musikstil og en hel del andre ting.

Ulykken

John Smith var faldet gennem isen på en sø i Missouri. I modsætning til sine to kammerater, som hurtigt blev reddet op, forsvandt John helt ned under isen.

Minutterne gik. Håbet om at redde drengen var ikke-eksisterende. Redderne havde endda mistet håbet om at finde ham, for der var stærk strøm i søen.

Men en stemme beordrede den ene redder tilbage. Stående i vågen blev han ved med at søge under isen, indtil stagen fik fat i drengen.

Redderne startede straks med hjertemassage. Derefter gik det stærkt til hospitalet, hvor lægerne gjorde alt for at redde ham. Men da der var gået en time, måtte de opgive. På det tidspunkt var Johns mor ankommet, og lægen kunne ikke andet end fortælle den triste sandhed og lade hende være alene med sin døde søn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:John Smith havde været under isen i 15 minutter. Genoplivningen startede ved søbredden og fortsatte på hospitalet. John havde været død i en time, da lægerne gav op. Men Johns mor råbte til Gud – og pludselig kunne lægerne og sygeplejerskerne ude på gangen høre bip-lyde. Johns hjerte var begyndt at slå igen.
Der er puls igen!

Joyce var alene med sin døde søn, mens hele staben af læger og sygeplejersker stod stille uden for stuen. Joyce rørte ved drengens kolde fødder. Slap dem igen og prøvede at tale til ham. Så råbte hun til Gud: ”Hellige Ånd, bring min søn tilbage!”

Personalet ude på gangen hører til deres store overraskelse, at hjertelyden er startet igen. Lægen får patienten overført med helikopter til et andet hospital, hvor en ekspert i drukneulykker, Dr. Sutterer, skal overtage behandlingen. For John er ikke ved bevidsthed. Han bliver lagt i kunstig koma, og hans mor følger med til det nye hospital.

Nu er også far Brian ankommet til hospitalet. Det samme er pastor Jason. Han er faktisk ikke til at drive derfra, så Joyce må bare acceptere hans tilstedeværelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En tiger-mor

Den stærkt overvægtige Joyce får problemer med sin sukkersyge, mens hun våger over sønnen. Først da lægen, Brian og pastor Jason insisterer, tager hun et hvil og får det lidt bedre.

Det går desværre den forkerte vej med John. Kammeraterne, som blev glade, da de hørte, at han levede, er nu ved at opgive. Men Joyce får dem alle til at bede for John, selv om far Brian for længst er holdt op med at håbe. For i bedste fald – hvis John vågner op – vil han være en grønsag resten af livet.

Behandlingen er udsigtsløs. John får det værre og værre. Hans lungerbliver fyldt med vand.
Joyce og Jason mener, at John reagerer ved at trykke deres hænder, mens de taler med ham om baskeballstjerner. Men lægerne tror ikke på det. De forbereder Johns pårørende på det værste, når de stopper respiratoren.

Det bliver da også voldsomt. John slår omkring sig og kæmper vildt, mens hans mor kalder på ham.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men det ender godt. John slår øjnene op og genkender sin mor. Og nu må endnu et hold læger forholde sig til, at der er sket et mirakel.

Dr. Sutterer havde aldrig set et tilfælde, hvor det gik så hurtigt ned ad bakke. Lungerne blev fyldt med vand og organerne svigtede et efter et. Nu må lægen erkende, at patienten er vågen og klar – og få dage senere kan gå i skole igen.

Skuespillerne fra Breakthrough ses her til venstre, mens virkelighedens John, Joyce og Brian Smith står til højre. Også præsteparret og redderen, som efter oplevelsen med John måtte opgive sin ateisme, er med på billedet.
Mirakler i stribevis

Efterhånden bliver det klart, at der ikke kun er et, men en hel stribe eksempler på, at Gud styrer begivenhederne.

Joyce er blevet forberedt til de dramatiske begivenheder gennem bibelstudier i sin cellegruppe.
Redderne har netop været på øvelse, hvor de har genopfrisket alle livredningsteknikker ved drukneulykker.

Da John er forsvundet under isen, vil to af dem opgive eftersøgningen. Men den ene får besked om at gå tilbage. Han adlyder i den tro, at det er indsatslederen, der siger det.

Marcel Ruiz har rollen som John Smith og Chrissy Metz spiller Joyce. I filmen optræder rapperen Lecrae og basketballspilleren Stephen Curry.

Men indsatslederen havde på det tidspunkt travlt med at yde førstehjælp til Johns kammerater.
– Det er et problem, for jeg er ateist, udbryder redderen, da sandheden går op for ham.

Medierne følger udviklingen og holder lokalsamfundet orienteret. Og mens John kæmper for sit liv, holder basketballholdet bøn for ham. Det samme gør hele skolen.

Da det hele ender godt, må John forholde sig til det mærkelige, at det lige netop var ham, der skulle opleve disse mirakler.

Den gribende film kan nu fås på DVD med danske undertekster. Hermed stærkt anbefalet.

Virkelighedens John Smith har oplevet ufattelig kærlighed både fra adoptivforældrene, kirken og hele lokalsamfundet. Bag det hele kan han se, at Gud selv har trukket i trådene. Nu forbereder han sig på en fremtid som kristen prædikant…