Multihuset inviterer til Juleaften i Haderslev

For første gang inviterer Multihuset i Haderslev til juleaften den 24. december kl. 17.00.

Ana, Brit og Bjarne er sammen med initiativtager Dan Lundsteen med i arbejdsgruppen, som planlægger juleaften i Multihuset. Der er plads til ca. 100 gæster juleaften på Hirsevej 9 i Haderslev.

Siden Tømrerhandlen på Hirsevej i Haderslev for 12 år siden blev bygget om til Multihuset, har der været holdt en lang række forskellige arrangementer. Og nu inviterer huset for første gang til julefest selveste juleaften.

Bag arrangementet står en gruppe frivillige, først og fremmest fra Frikirken i Multihuset. Invitationen er sendt ud til 25 organisationer. Herunder skoler, væresteder, børne- og ungdomsforeninger, samt Hus Forbi og flere sociale foreninger/organisationer. Arrangementet er gratis, alle er velkomne, og der er gave til børnene.

Initiativtager er 41-årige Dan Lundsteen, der i flere år har gået med tankerne om et sådan arrangement.

– Jeg har to gange i min barndom været med til juleaften for hjemløse, og det gjorde et meget stort indtryk på mig. At se hvilken forskel meget lidt kunne gøre for nogle mennesker, ændrede mit syn på andre.

Dette har været en af motivationsfaktorerne. En anden har været at høre om og læse undersøgelser, der viser, hvor mange i vores samfund, som sidder alene juleaften og er ensomme. Dem vil jeg gerne gøre noget for, siger Dan.

Familien er med
Dan Lundsteen sammen med Lukas på 5, som synes det er en god idé at holde jul for andre.

Dan er gift med Birthe, og sammen har de tre børn i alderen 5 til 11 år. Men hvad siger børnene til at skulle holde juleaften med en masse fremmede mennesker?

– Mine børn har efterhånden vænnet sig til tanken. Fra at være imod til nu rent faktisk at ville lave playliste med julemusik til aftenen. Min datter Elena på 11 år vil meget gerne være med til at dele pakker ud til de børn, der måtte komme, og Silas på 8 har også spurgt, om han må være med.

Den yngste, Lukas, synes bare, det er en god ide. Jeg er da rigtig stolt af sådan en lille purk, at han kan ønske så godt for andre og ikke tænke på sig selv først, fortæller Dan.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Helt snydt for den traditionelle juleaften bliver børnene dog ikke, da familien holder juleaften selv på forskud lillejuleaften.

Juleaften til 100 gæster

15 frivillige har allerede meldt sig til at sørge for det praktiske under julefesten, som har plads til 100 gæster. Udgifterne dækkes delvist af Frikirken i Multihuset og af Ung Mosaik, en børne- og ungdomsforening, der også har til huse i Multihusets lokaler.

Flere supermarkeder har bidraget med noget mad/drikkelse, og bryggeriet Fuglsang har doneret drikkevarer uden alkohol til den alkoholfrie julefest. Derudover er man afhængig af frivillige gaver for at få enderne til at nå sammen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Middag, juletræ og gaver

Dørene åbnes kl. 17.00, og så følger en god gammeldags juleaften med middag, oplæsning af juleevangeliet, dans omkring juletræet og uddeling af gaver. Der vil også blive lavet noget sammen med børnene, så alle forhåbentlig kan nyde en afslappet og festlig aften sammen.

Tilmelding forgår via facebook eller ved kontakt til Dan Lundsteen på d.hl@live.dk eller på tlf. 40769748.