Kristent bofællesskab åbner nær Aalborg

Dette sted vil gøre godt for både krop og sjæl, og der er plads til at udleve mange drømme, mener Dorthe Klit, der er en af initiativtagerne til bofællesskabet i Støvring syd for Aalborg.

En bygning med 16 gennemrenoverede lejligheder, fælleshus og sportshal midt i skøn natur og tæt ved byen Støvring, står klar til indflytning fra starten af 2020.

Det kristne bofællesskab, som går under navnet “Lynghøj”, er etableret som et tværkirkeligt bofællesskab for alle generationer, hedder det i materialet om projektet.

Folk kan berige hinanden

Dorthe Klit, som er en af initiativtagerne, fortæller med begejstring, at Lynghøj er dannet ud fra et ønske om, at mennesker kan nyde godt af at være i tættere fællesskab med hinanden, end de fleste oplever i en travl hverdag med job, bolig og mange gøremål.

“Med Lynghøj ønsker vi at skabe et kristent tværkirkeligt bofællesskab for alle generationer, hvor det at vise omsorg og ansvar for hinanden og andre er i centrum.

Den kærlighed Gud har vist os hver især, ønsker vi at videreformidle, og vi tror på, at vi ud fra det kan berige hinandens hverdag” fortsætter Dorthe Klit. Hendes entusiasme er ikke til at tage fejl af. Dette er en mangeårig drøm, der ser dagens lys.

10 hektar skøn natur

Bofællesskabet har til huse i Guldbæks skønne natur lige uden for Støvring syd for Aalborg.
Foruden længehuse med i alt 16 lækre lejligheder er der et fælleshus og en sportshal samt 10 hektar fantastisk natur. Her finder man alt fra søer, frugtplantage og boldbaner til bålhytter, shelters og dejlige gåstier.

Foreningen Charity

“Indtil videre er 3 af de 16 lejemål udlejet, og vi håber, at resten vil blive fyldt op i løbet af 2020 af mennesker, der også har et ønske om at give fællesskabet mere plads i hverdagen,” forklarer David Klit, der er gift med Dorthe.

David Klit driver den velgørende forening Charity, der blev stiftet i 2014. Et af Charitys formål er at etablere og starte nye initiativer og institutioner i Danmark baseret på det kristne menneske- og livssyn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Charity har blandt andet været med til opstarten af Aalborg Efterskole i 2018 og Thy Sportsefterskole, som åbner 2020.

Dorthe og David Klit er spændte på at se, hvem de henover det næste år kommer til at dele hverdag med, og som de samstemmigt siger, så er der så mange skønne mennesker ud over landet, at det her kun kan blive spændende og godt.

Er man interesseret i yderligere informationer om bofællesskabet, kan de rekvireres via Foreningen Charity.


Artiklen fortsætter efter annoncen: