Over 7.000 familier har søgt julehjælp hos Blå Kors

Behovet for en økonomisk håndsrækning til gaver og mad i juletiden er større end nogensinde før. Hos den sociale hjælpeorganisation Blå Kors har 7.173 familier søgt om julehjælp. Det er 900 flere end sidste år.

Det er det største antal ansøgere hidtil. Sidste år modtog Blå Kors 6.268 ansøgninger mod 6.277 i 2017, som dengang slog alle rekorder. Antallet er overvældende, siger generalsekretær Christian Bjerre.

”Det vidner om, at der er mange familier, som oplever at have det rigtig svært, og at det virkelig kommer til udtryk i julen, hvor de, ligesom alle andre familier, gerne vil give deres børn en god juleaften med mad og gaver,” siger Christian Bjerre.

Blå Kors’ julehjælp består af et gavekort på 400 kr. til dagligvarekæden Lidl og et gavekort på 200 kroner, som kan bruges i en af Blå Kors’ 53 genbrugsbutikker.

Pengene til julehjælpen kommer fra Blå Kors’ egne midler, fonde, gaver fra privatpersoner og samarbejdspartnere som Lidl Danmark.

Selv om over 7000 familier har søgt, forventer Blå Kors dog kun at kunne uddele julehjælp til knap 1.400 familier.