Mission Uden Grænser hjælper jordskælvsramte i Albanien

Selv den gamle bymur i Durrës blev ødelagt af det kraftige jordskælv, der ramte Albanien den 26. november. Foto: Misjon Uten Grenser

– De jordskælvsramte i Albanien vil have brug for hjælp i lang tid fremover, siger repræsentanter for Misjon Uten Grenser.

Organisationen Misjon Uten Grenser har et stort arbejde i Albanien, hvis hovedfokus det er at hjælpe udsatte familier gennem et fadderprogram i området omkring havnebyen Durrës.

Den var en af de albanske byer, som blev ramt af et kraftigt jordskælv om morgenen den 26. november. Skælvet havde en styrke på 6,4, og i flere dage derefter ledte man efter overlevende i ruinerne i Durrës og Thumane.

– I tiden efter skælvet har vore medarbejdere kontaktet alle de familier, vi støtter, og fået bekræftet, at de er i god behold. Mange har mistet deres hjem og har tilbragt hele natten udendørs. De får brug for hjælp i lang tid fremover, skrev MUG i en pressemeddelelse.

Foruden de mange dræbte og tilskadekomne er 100.000 berørt af jordskælvet, og 30.000 har brug for akut hjælp.

Der har været flere efterskælv siden jordskælvet, som ifølge jordskælvcenteret US Geological Survey er det kraftigste i Albanien i 20 år, skrev nyhedsbureauet DPA.

Sammen med Evangelisk Alliance og andre hjælpeorganisationer uddeler Misjon Uten Grenser nu mad, tøj, hygiejneartikler og tæpper fra sine lagre.

– Vi venter også flere varer, som nu er sendt med lastbil fra vort lager i Rumænien. Vi vil fortsætte med at dele ud, så længe der er behov, siger Monika Qerimi, som leder MUGs arbejde i Albanien.

– Det vigtigste nu er at sikre, at alle har et trygt sted at være i de kommende dage. Derefter må vi hjælpe til med reparationer af alle de ødelagte hjem, fastslår Monika Qerimi.


Artiklen fortsætter efter annoncen: