Renoveret vandværk skal huse Alpha-kurser

’Den Gamle Kedelbygning’ i Nordvestkvarteret er nu et topmoderne konferencecenter.

Den 41-årige investeringsrådgiver Rasmus Storgaard støtter flere organisationer. Nu stiller han sit nyrenoverede konferencecenter ”Vandværket” i Københavns Nordvestkvarter til rådighed for kristendomskurser i Alpha-regi.

Erhvervsmanden Rasmus har i 2018 til avisen Erhverv København udtalt, at han bliver lykkelig af at give penge væk. Samtidig ønsker han som kristen at fremme kristne værdier i Danmark.

Moderne forsamlingshus

I 2018 købte Rasmus Storgaard det gamle vandværk fra 1903. Bygningen er nu blevet nænsomt restaureret og skal fungere som et moderne forsamlingshus og konferencecenter.

Håbet er, at Vandværket bliver et levende hus til brug ved konferencer, møder, bryllupper, konfirmationer, firmafester, koncerter, foredrag og lignende.

Lokaler til valgmenighed

Til foråret afholder Byens Valgmenighed Alpha-kurser på Vandværket. Aftalen er, at forsamlingshuset stiller nogle lokaler gratis til rådighed. Der vil så blive serveret et billigt måltid mad til deltagerne fra Vandværkets restaurant.

Byens Valgmenighed vil også holde gudstjenester i huset i forbindelse med, at kirkesalen i Kristuskirken (hvor BVM holder til) er under renovering. De vil dog betale for brugen af lokalerne.

Vandværket

Den 1600m2 store bygning, som ligger der, hvor Nordvest, Vanløse og Frederiksberg mødes, er tegnet af stadsarkitekt Ludvig Fenger. Han har også har tegnet blandt andet Københavns Hovedbrandstation, Vestre Fængsel og Øksnehallen.

Københavns nye Vandværk stod klar til brug i 1903 og var aktivt indtil 1950, hvor man solgte en del af grunden fra og beholdt den nuværende bygning med Rentvandsbeholder og Maskinhus. Dette blev en del af Københavns Vandforsyning, hvor man arbejdede fra Maskinrummet indtil 2004.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bygningen blev i 2007 kortvarigt besat af unge fra det tidligere ungdomshus på Jagtvej 68.
Også under 2. verdenskrig blev Vandværket besat. Dengang besatte tyske soldater nemlig Vandværket i forsøget på at tvinge civilbefolkningen til at overgive sig på grund af vandmangel.