20.000 kristne pilgrimme vil neddykkes i Jordanfloden

Titusinder af kristne fra mange forskellige kirker ønsker at blive døbt i Jordanfloden på det sted, hvor man mener, Jesus blev døbt.

De ortodokse kirker fejrer Jesu dåb i januar. Russiske kristne markerer festen med neddykning i et hul i isen i hjemlandet, mens mange andre tager på pilgrimsrejse for at blive døbt i Jordanfloden.

Blandt de tusinder af ortodokse kristne, der flokkedes til Jordanfloden i sidste uge, var der mange fra Eritrea og Etiopien. Pilgrimmene søger til dåbsstedet Qasr al-Yahud, der dels udpeges som det sted, hvor Jesus blev døbt, dels skulle være det sted, hvor israelitterne krydsede Jordanfloden for at komme ind i Det Forjættede Land og samtidig det sted, hvorfra Elias steg til himmels, skriver CBN.

I løbet af januar har fem forskellige kirkeretninger holdt dåb i Jordanfloden. I The Jerusalem Post ønskede oberstløjtnant Eran Gross fra den israelske civiladministration de kristne god fest og tilføjede:

”Civiladministrationen gør et stort arbejde med at forberede disse vigtige ceremonier som en del af programmet med at sikre trosfrihed og gudstjenester for alle kristne kirker. Takket være ceremonierne ser vi en vækst i økonomien, som jeg er taknemlig for.”