Lina har hjulpet over 3.000 jøder hjem til Israel

Den 31. januar fortæller Lina om sit arbejde på Kolding Internationale Højskole.

– Vi lever i en profetisk tid, hvor profetier, der er udtalt for adskillige hundrede år siden om det jødiske folk, går i opfyldelse lige for vore øjne!

Det siger Lina fra Moldova, som skal holde et seminar om ”aliyah” – at hjælpe jøder hjem til Israel – på Kolding Internationale Højskole den 31. januar.

Volontør på ’fisketure’

Lina er gift med Pavel og født i Chisinau, Moldovas hovedstad. Hun fortæller om sig selv:
– Jeg er uddannet fra State University of Moldova med en kandidatgrad i russisk og engelsk filologi. Jeg begyndte mit engagement i Ebenezer Operation Exodus, en kristen organisation, der hjælper det jødiske folk tilbage til Israel, som volontør i 2002, mens jeg stadig læste på universitet.

Jeg sluttede mig til de vestlige frivillige, der kom til Moldova for at hjælpe de jødiske familier, på de såkaldte «fiskeri-ture». Det indebar blandt andet at besøge jødiske familier og jødiske samfund over hele Moldova med det formål at tilskynde dem til at tage Aliyah til Israel. Vi tilbyder dem praktisk hjælp / økonomisk bistand fra Ebenezer Emergency Fund i England.

Vi fulgte også Olim (immigranter) til Odessa i Ukraine, hvorfra Ebenezer Exodus dengang sejlede jøder til Haifa i Israel. Senere hjalp vi jøder, der ønskede at flytte til Israel til lufthavnen i Chisinau i Moldavien, hvorfra de kunne flyve til Ben Gurion lufthavnen i Israel. Det gør vi fortsat!

Praktisk og økonomisk hjælp til jøderne

Når jøder skal hjælpes hjem til Israel, yder Ebenezer Exodus ofte helt praktisk hjælp med bagage, nedpakning af sparsomme ejendele, transport, visa og papirer samt hjælp med at blive bosat i Israel.

Ebenezer Exodus har netop overtaget det tidligere sømandshjem i Haifa, der nu under navnet ”Haifa House for Olim” fungerer som en midlertidig bolig for hjemvendte jøder, indtil de finder noget mere stationært.

I mange år har Lina været ansvarlig for den engelsk-russisk-engelske oversættelse af alt det trykte materiale, bønnemateriale, artikler til bladet, der i øvrigt udsendes på dansk gratis til interesserede ca. 4 gange om året.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Derudover har vi modtaget en række grupper af unge fra forskellige nationer, fortsætter Lina.

– På den måde får de et ægte billede af, hvordan man i dag hjælper jøder hjem til Israel. Det foregår ikke kun i Moldova, men over store dele af verden, da flere og flere jøder på grund af antisemitisme og forfølgelse ønsker at vende hjem til det land, Gud har givet dem.

Lina og Pavel har siden 2000 været en del af Aliyah-arbejdet.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Ebenezer Exodus blev etableret i Moldova i november 1999, og indtil videre har vi haft privilegiet at hjælpe 3.120 olim / jødiske folk med at vende hjem til Israel, fortæller Lina ydmygt og med stor taknemmelighed.

Ebenezer Exodus Danmark

Linas besøg i Danmark finder sted i et samarbejde mellem Bedehus Danmarks, der holder konference i Kolding, og Georg Berthelsen, der er koordinator for Operation Exodus i Danmark.

Ved mødet den 31. januar vil der være mulighed for at lytte til indlæg om det bibelske belæg for at hjælpe jøder hjem. Der vil også være beretninger og mulighed for at se videos fra det store arbejde. Ebenexer Exodus, www.operation-exodus.org, er repræsenteret i mere end 50 lande ud over verden, og i år fejrer NGO’en 30 års jubilæum.

– I de forløbne år er mere end 175.000 jøder hjulpet hjem til Israel. Bladet, der fortæller om jødernes hjemvenden og brochurer, der viser den bibelske begrundelse, sendes gerne ud til interesserede, slutter Georg Berthelsen, der også kan kontaktes på Ebenezer.Exodus.dk@gmail.com for yderligere info.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bibelsk baggrund

Ordet aliyah betegner det jødiske folks emigration fra Diasporaen til Israels land. På hebraisk betyder ordet ”at gå op, at bevæge sig fremad”, det vil sige mod Jerusalem. Olim betegner jøder, der immigrerer til Israel, altså dem, der udfører Aliyah.

Profeterne Ezekiel og Esajas skriver om jødernes hjemkomst:

”Når jeg fører dem hjem fra fjendeland…vil de indse, at jeg er Herren, deres Gud, som sendte dem i landflygtighed, og som førte dem hjem igen til deres land uden at glemme en eneste af dem.” Ezekiel 39:28

”Mine sønner skal komme fra fjerne lande og mine døtre fra jordens ende.” Esajas 43:6

”Derefter vil Herren selv være en skærmende skygge over Zions bjerg og alle, som samles der. Det vil ligne en sky om dagen og ild om natten, så der er et beskyttende dække over alt, hvad der er helligt. Herrens herlighed vil være som et telt, der beskytter byen mod solens hede og mod storm og regn. Esajas 4, 5-6

Ebenezer Exodus har udgivet hæftet ”Bibelske profetier og jødernes hjemvenden til Israel” med mange skriftsteder, der går i opfyldelse i vor tid.

Hæftet kan fås ved henvendelse til Ebenezer.Exodus.dk@gmail.com