Nigerianske kristne dræbt

Pastor Lawan Andimi blev kidnappet den 3. januar. Senere udsendte bortførerne en video, hvor han bad om hjælp. Nu er han fundet halshugget.

Pastor Lawan Andimi, der blev bortført af terrorgruppen Boko Haram den 3. januar, er fundet halshugget. Flere kristne i Nigeria er i løbet af januar blevet dræbt af islamister.

Pastor Lawan Andimi var distriktsformand for Church of the Brethren in Nigeria i Adamawa State.

Få dage efter sin bortførelse kunne pastor Andimi ses bede for sit liv i en video, der blev udsendt af hans bortførere. I videoen bad pastoren både kirkefolk og politikere om hjælp, men udtrykte samtidig sin tillid til, at han var i Guds hånd.

“Hvis Gud viser mig nåde, vil jeg være sammen med min hustru, mine børn og mine kolleger igen. Men hvis muligheden ikke findes, er det måske Guds vilje,” sagde pastoren i videoen. Mandag oplyste lokale kilder, at han var fundet halshugget i Sambisa-skoven.

– De myrdede ham, fordi han nægtede at afsværge sin tro, og fordi de ikke kunne skaffe løsepenge for ham, fortalte en kilde til NGO’en Save the Persecuted Christians. Ifølge kilden havde Boko Haram krævet 2 millioner euro for at frigive pastoren. Det var kun lykkedes kirken at indsamle knap 5.000 euro.

– Kirken gjorde alt for at få denne milde pastor frigivet, men det var ikke muligt uden hjælp fra militærmagten, fastslår Christian Association of Nigeria (CAN), som nu kræver svar fra landets regering.

Flere kristne ofre

Søndag blev pastor Denis Bagauri fra den lutherske kirke i Nigeria dræbt af bevæbnede mænd. Dennis Bagauri var kendt som en politisk aktivist for de kristne i Adamawa State, skriver The Daily Post.

Islamisk Stat har for nylig udsendt en video, hvor en børnesoldat dræber en unavngiven kristen mand i Nigeria. ”Vi stopper ikke, før vi har taget hævn over alt det blod, der er spildt”, erklærer barnet.
I en anden video fra december viste terrorgruppen angiveligt drabet på 11 kristne nødhjælpsarbejdere i Nigeria.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den 17. januar dræbte muslimske fulani-hyrder to unge kristne kvinder i Kaduna State. Hyrderne ankom på motorcykler til landsbyen Gora-Gan ved 17-tiden og skød efter de indbyggere, de kunne se, oplyser en af beboerne. De dræbte var den 18-årige Briget Philip, og den 19-årige Priscilla David, skriver Morning Star News.