Aalborg-præst bliver forlags-direktør i Dar es Salaam

Vivi og Bent Houmaa Jørgensen

I dag, søndag den 12. januar kl. 14.00 udsendes ægteparret Vivi og Bent Houmaa Jørgensen fra Aalborg Frimenighed til en opgave som missionærer for Luthersk Mission i Tanzania.

Bent, der siden 2007 har været præst i LM’s frimenighed i Aalborg, er blevet ansat som direktør for forlaget Soma Biblia i Dar es Salaam. Det er hovedsæde, forlag og distrubutør for LM’s arbejde med kristen litteratur i Tanzania. Vivi, der er uddannet lærer, bliver ansat samme sted til at producere blandt andet materialer til søndagsskoleledere og kristne radioprogrammer for kvinder.

Ægteparret har tidligere været udsendt som missionærer for Luthersk Mission i Tanzania i perioden 1983-1997 og ser det på mange måder som deres andet hjemland.

– Vi kender kulturen og sproget, og vi føler os hjemme der. Det er dejligt, at vi kan slutte arbejdslivet der, hvor det startede, siger Vivi.

– Vi føler os virkelig priviligeret over at kunne rejse tilbage og bruge noget af den erfaring, vi har oparbejdet gennem mere end 22 år i Danmark, koblet sammen med den erfaring, vi gjorde som missionærer dengang.

Alle er velkomne til udsendelsesfesten i Aalborg Frimenighed, Byplanvej 105 i Aalborg, oplyser Luthersk Mission.