Ny sømandsmissionær i Limfjordsbæltet

Kultur er fascinerende, mener den tidligere missionær i Tanzania.

Per Jerup

Den 1. januar startede Per Jerup fra Karup som ny sømandsmissionær i Limfjordsområdet, der dækker fra Aalborg til Thyborøn. Han kommer fra et job som pendlermissionær i Tanzania for Luthersk Mission og udviklingskonsulent hos Promissio.

Med en bred baggrund som sælger, selvstændig med knap 20 ansatte og missionær kombineret med en vis livserfaring er han klar til at møde sømænd og fiskere. For år tilbage var han qua sin opvækst i Strandby med ude at fiske flere gange.

Så han har set en fiskekutter indefra – og desuden elsker han at møde mennesker fra forskellige kulturer.

Udfordrende

At kalde ham ”sælger for Vor Herre”, synes han er for poppet, selv om sømandsmissionærjobbet kan minde lidt om kanvassalg, hvor man møder op uden på forhånd at have en aftale.

Som sømandsmissionær er det nemlig ikke salg, men et møde, en hyggesnak og en dialog med sømænd og fiskere.

– Jeg er vant til at møde nye mennesker og har det fint nok med, at jeg ikke ved, hvad der sker lige om lidt, selvom frimodigheden måske nok kommer på prøve. Men det er slet ikke fremmed for mig, heller at møde en lukket dør. Af de andre sømandsmissionærer kan jeg lære en del, er jeg sikker på. Jeg tror bestemt, arbejdet kræver tålmodighed. Heldigvis er jeg vant til at tale engelsk, siger Per Jerup.

Jeg glæder mig

På spørgsmålet, hvad den nye sømandsmissionær glæder sig mest til, svarer Per Jerup:

– Jeg glæder mig meget til at skulle på havet. Jeg glæder mig til sommertogt med Bethel, hvor vi sejler rundt til danske havne. Til dato har jeg bl.a. skullet få nye ideer til missionsarbejdet. Det kan jeg slet ikke lade være med. En af ideerne er en transportabel kaffekande, som jeg har tænkt mig at bruge rundt i Danmark. En kop kaffe skaber kontakt og nye venner.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Livserfaring

De 58 års livserfaring kommer blandt andet til udtryk i Pers tilgang til mange ting. Han nævner selv, at mangt og meget ikke er sort hvidt, at det dels handler om at have en bred forståelse fx for menneskers liv, dels at vælge sine kampe med omhu.

Og så handler det for ham om til stadighed at finde på nye ideer: Noget, der kan gavne målet om at få evangeliet ud til søfolk og fiskere.

Fritiden bruges sammen med hustruen Bente i Kølvrå, hvor han passer stor have og drivhus med fx chili i mange afskygninger. Han vil gerne bruge mere tid på golfbanen, der næsten ligger i deres baghave.


Artiklen fortsætter efter annoncen: