Værtspar til nyt hotel i Ilulissat

Anne Mette og Hans Henry Langvad Amorsen er rejst til Ilulissat for at lede Sømandsmissionens nye hotel, Hotel Avannaa.

Sømandsmissionen har ansat Anne Mette og Hans Henry Langvad Amorsen fra Sabro som det første værtspar til Hotel Avannaa i Ilulissat fra 1. januar 2020. De landede i Grønland den 6. januar og afventer nu de første gæsters ankomst den 21. januar.

Anne Mette er uddannet ergoterapeut, Hans Henry har arbejdet 25 år i autobranchen som sælger og administrator af salg i Norden. Senest har han arbejdet som bedemand for at prøve noget nyt.

Nu foretager de så begge to et brancheskift ved at tage nord for Polarcirklen for at opstarte og passe Sømandsmissionens nye morgenmadshotel. Her glæder Hans Henry sig til business-delen og administrationen, Anne Mette til hygge om gæsterne:

– Ånden fra sømandshjemmene skal gerne kunne mærkes på Hotel Avannaa. Det skal være hyggeligt, der skal være en god atmosfære og oplevelser for alle sanser, så gæsterne føler sig hjemme, siger Anne Mette.

Mødet med Grønland

Anne Mette har altid haft en drøm om at arbejde i Grønland, men først da de besøgte deres søn Simon og svigerdatter Tabita, som var volontører på sømandshjemmet i Aasiaat, blev Hans Henry overbevist om, at man faktisk godt kunne finde sig til rette deroppe uden at fryse:
– Det var fantastisk spændende at møde grønlænderne. Vi kunne se, hvordan vores søn og svigerdatter hele tiden mødte nogle, de kendte i byen, og selv om vi var der kort tid, nåede vi også at hilse på en del. Det kunne jeg godt lide.

– Da vi senere tog en uge til Ilulissat, var vi vilde med naturen og den flotte panoramaudsigt, der er, næsten uanset hvor man er i byen. Vi hørte om jobbet, spurgte vores voksne børn, hvad de synes, og ja, så søgte vi.

Bæres af forbøn

Anne Mette tilføjer:

– Vi er forsigtige med at kalde det et kald, men vi ønsker at arbejde i Guds rige på jord. Og kalder muligheden her for tegn til tro. At gå hen, hvor Gud gerne vil have os, båret af forbøn hjemmefra.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hun henviser til, at der ikke har været en familierejse i årenes løb, uden at familien på fem har leget ”hvor skal vi have vores bed and breakfast hotel”, eller hvor Hans Henry altid har været draget af molen på havnen, som familien bare skulle se. Måske fordi han sejlede alle sine sommerferier som barn.

Da er det specielt, at de nu dagligt får både hotel og havn inden for rækkevidde. Det er der, de skal have deres tjeneste.

Ideer til diakoni

For at kunne række ud i Ilulissat ønsker de sig på sigt volontører til at hjælpe, fordi de allerede ved første besøg i byen kunne se muligheder for fx en cafe på havnen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De ved udmærket, at deres opgave er som værtspar på Hotel Avannaa, men de er nu sådan skruet sammen, at de ikke kan lade være med at få ideer.

De ved, de er ret forskellige, hvilket de har tænkt sig at udnytte. Gøre det, de er bedst til. Have ansvar for det, de hver især brænder for. De er nysgerrige på mennesker og livet i det hele taget samtidig med, at de er vant til at smøge ærmerne op og bestille noget.

Deres lyst til at møde mennesker og skabe relationer har ført til et engagement med at hjælpe rundt omkring. For Hans Henry har det bl.a. været at hjælpe sårbare mennesker med fx praktiske gøremål, og Anne Mette har bl.a. været med i foreningen for grønlandske børn i Aarhus. Engagementet tager parret med til deres nye bopæl.

Lige nu bor deres børn i Frankrig, Uganda og Norge, så de ses mest på SKYPE. Derfor tager Anne Mette og Hans Henry Langvad Amorsen tilpasse afsted til en tjeneste i Grønland, foreløbig for et år.


Artiklen fortsætter efter annoncen: