Konference for ledere og skolefolk om kønsidentitet

De kristne friskoler inviterer til konference om flydende kønsidentitet.

Generalsekretær i Evangelisk Alliance, Sverige, Olof Edsinger, er hovedtaler på konferencen om kønsidentitet den 20. januar.
Den 20. januar 2020 holder Foreningen af Kristne Friskoler en stor konference om kønsidentitet på Kursuscenter Brogaarden i Strib nord for Middelfart.

Debatten om køn, kønsidentitet og seksualitet fylder rigtig meget, både i medierne og blandt de politiske beslutningstagere.

Konferencen i Strib har som formål at udruste ledere og lærere på kristne fri- og efterskoler, til undervisningen i SSF (sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab). Andre interesserede kan dog også få udbytte af konferencen.

Eksperter medvirker


Hovedtaler på konferencen er Olof Edsinger, der er generalsekretær i Evangelisk Alliance i Sverige. Han er også en af de mest vidende debattører i skandinavisk kirkeliv i forhold til debatten om den flydende kønsidentitet.

Projektleder i Børne- og Ungdomsoase Merete Dalsgaard, holder workshop om Kropsidealer.


Olof Edsinger er endvidere engageret i udgivelse af materiale til skolebrug om køn og identitet. Han vil holde to foredrag med titlerne ”Kønsidentitet i opbrud” og ”Køn, seksualitet og kønsroller i Bibelen”.

Desuden vil han medvirke med workshoppen ”Kultur og modkultur”.

De øvrige medvirkende er projektleder i Børne- og Ungdomsoase Merete Dalsgaard, psykolog Ole Rabjerg og daglig leder i Kristent Pædagogisk Institut Carsten Hjorth Pedersen.

Bibelsk vejledning


Daglig leder af FKF, Hans Jørgen Hansen, siger om konferencen:
– Som kristne forældre og som kristen skole kan man ikke lukke øjnene for den debat og udvikling, der i øjeblikket udfordrer hele vores forståelse af køn, seksualitet og familieliv. Vi håber, at vi med denne konference kan være med til at udfolde en bibelsk forståelse af køn og seksualitet.

– Samtidig håber vi, at disse pejlemærker også kan give medarbejderne på skolerne noget at navigere efter, også i forhold til at rumme de børn og familier, der gør brug af vores skoler, selvom de ikke nødvendigvis deler skolernes værdier og opfattelser omkring køn og seksualitet.

Konferencen koster 950,- kroner, og der er stadig ledige pladser, oplyser Foreningen af Kristne Friskoler.